Dolar

32,4455

Euro

34,7811

Altın

2.439,71

Bist

9.931,98

Kürt vekiller, Bağdat yönetiminin Kerkük’e polis göndermesinden rahatsız!

Irak Parlamentosunda görev yapan Kürt Milletvekilleri, Bağdat hükümetinin IŞİD’le mücadele kapsamında, Kerkük şehrine 2 Tugay Federal Polis göndermesine tepki gösterdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-19 17:13:46

Kürt vekiller, Bağdat yönetiminin Kerkük’e polis göndermesinden rahatsız!

Irak Hükümeti'nin IŞİD'le mücadele kapsamında, Kerkük' 2 Tugay Federal Polis göndermesine, Kuzey Irak yönetimi tepki gösterdi.

 Irak Parlamentosunda yer alan Kürt Milletvekilleri, Irak Hükümetinin bu kuvvetleri göndermesindeki amacının IŞİD'le mücadele olduğu konusunda, kuşkulu ve endişeli olduklarını açıkladı.

Irak Parlamentosunda görev yapan Kürt Milletvekilleri, Irak Hükümetinin zamanlama olarak, Kerkük ve Kürdistan Bölge İdaresi dışında kalan Kürt yerleşim yerlerinin, Araplaştırmaya yönelik yaklaşımlarının hız kazandığı bir döneme denk gelmesinden dolayı, kuşkulu ve endişe verici bir durum oluşturduğu kanısında.

Kürdistan Demokrat Partisi (PDK ) Irak Parlamentosu Meclis Üyesi Diyar Berwari yaptığı açıklamalarda konuya ilişkin şunları ifade etti:" Bu yapılanlar şüphe uyandırıcı ve kaygı verici. Bu nedenlede Irak'ta ki 3 Başkan bir araya gelerek acilen 140. maddenin uygulanması için bir heyet oluşturmalıdır. Çünkü belirtilen bölgeler uzun bir dönem Peşmerge Güçleri'nin denetimindeydi ve iyi bir istikrara sahiplerdi. Ama şimdi atılan adımlarla bu bölgelerde karışıklıklar oluşturmak suretiyle, bölgeye askeri güçlerle hakim olma yöntemlerini kullanmaktalar. Bu bölgede bulunan polis, güvenlik güçleri, atanmış vali ve resmi kurumlarla, bölgeyi Araplaştırma çalışmaları yürütülmekte ve buda ciddi bir şekilde kaygılar oluşturmakta. Durum giderek kötüleşiyor."

Haber Ara