Derginin Haziran sayısı tanıtım yazısında şunlar yer aldı:
Muvahhidlerin ve müttakîlerin önderi Rasulullah (s.a.s.)'ın hayatı bütün insanlığa örnek bir hayattır. Rasulullah (s.a.s.), insanlığa sosyolojik ve psikolojik anlamda birçok mesaj vermiştir. Rasulullah'ın hayatı vahiy ile bütünleşmiş, insanlığa örnek bir modeldir.
Eğer yeryüzünde hayatımızla ilgili bütün meselelerde Rasulullah (s.a.s.)'ı örnek alırsak mutlaka doğru olanı yapmış oluruz. Bu doğruluk neticesinde dünya ve ahirette huzura erenlerden oluruz.
Toplumsal konuları ilgilendiren: Kadınlar, yaşlılar, işçiler, işverenler, hayvanların durumu vs. gibi konularda Allah Rasulü (s.a.s.)'in tavsiyelerine bakmamız gerekiyor.
Bu minvalde Rasulullah (s.a.s.), kadınlara nasıl davranıyordu?
Günümüzde ihmal edilen Sünnetlerden birisi de Rasulullah'ın kadınlara davranışıdır. Eşlerimize, annelerimize, kız kardeşlerimize, kızlarımıza davranışımız Rasulullah (s.a.s.)'ın davranışı gibi olmalıdır. Çünkü O (s.a.s.), bizim hayat örnek ve önderimizdir.
Rasulullah, kadınlara nasıl davranmayı tavsiye etti? Sorusunun cevabı:
Rasulullah (s.a.s.), kadınların hakları hakkında şöyle buyurmaktadır:
“Yediğiniz zaman ona da yedirmen, elbise aldığın zaman ona da almandır. (Sakın) yüzüne vurma, (onu) kötüleme, evin dışında (onu) terk etme! ”(Ebû Davud, Nikâh, B. 40-41, Hds. 2142)
Rasulullah (s.a.s.)'ın İşçiler Hakkındaki Tavsiyeleri
Günümüzde çokça konuşlan ve tartışılan bir konu da, işveren ve işçi haklarıyla ilgilidir. İşveren ve işçi hakları hakkında da Rasulullah (s.a.s.), İslâm Ümmeti'ne tavsiyelerde bulunmuştur. Yine günümüzde çokça ihmal edilen Sünnetlerden birisi de Rasulullah'ın işçiler hakkında söylemiş olduğu tavsiyelerdir.
Rasulullah (s.a.s.), işçiler hakkında şöyle buyurmaktadır:
“İşçiye ücretini, teri kurumadan veriniz.” (Sünen-i İbn Mâce, B.4, Hds. 2443)
Bu nasihatler ışığında görüyoruz ki Rasulullah (s.a.s.) emeğe, büyük önem vermiştir.
Müslüman bir şahsiyetin sosyal hayatta yaşaması gerekli olan, fakat kendisine unutturulan hakikatleri hatırlatmak, ertelenmez görevlerimizden olduğunun şuurundayız.
DERGİDE YAZI OLAN İSİMLER
Prof. Dr. Hamdi Döndüren, Prof. Dr. Âdem Esen, Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, Doç. Dr. Akif Köten, Dr. Emine Gümüş Böke, Abdullah Dai, Hüseyin Kerim Ece, Ahmet Varol, Mehmet Fırat, Halil Kara, İlhami Pınar, Süleyman Gülek, Ziya Gündüz, A. Ammar Zengin, Muhammed İslamoğlu…
Dergi hakkında detaylı bilgi için: 0(216) 612 78 22 www.vuslatdergisi.com