Dolar

32,2788

Euro

34,7833

Altın

2.394,68

Bist

10.276,88

Malatya'da 15 Temmuz sergisi

AA foto muhabirlerinin çektiği fotoğrafların yer aldığı '15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler' fotoğraf sergisi Malatya'da açıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-28 17:02:14

Malatya'da 15 Temmuz sergisi

15 Temmuz Millet Meydanı'ndaki serginin açılışında konuşan Malatya Valisi Mustafa Toprak, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile AA Genel Müdürlüğü arasındaki çalışma neticesinde, FETÖ'nün darbe girişimini engellemek için kahramanca mukavemet gösteren vatandaşların fotoğraflarının bulunduğu 72 fotoğrafın Malatya'da sergilendiğini söyledi.

15 TEMMUZ GECESİ..

Serginin FETÖ'nün vatandaşlara ve kamu kurumlarına yönelik saldırılarının hafızalarda kalması için açıldığını kaydeden Toprak, 15 Temmuz gecesi Türk Silahlı Kuvvetlerinin içine sirayet eden FETÖ'cülerin , Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve milli iradeyi hedef aldığını hatırlattı.

GENÇ YAŞLI DEMEDEN..

İhanet girişiminin milletin topyekun mukavemeti neticesinde bastırıldığını dile getiren Toprak, "Sistematik şekilde sevk ve idare edilen emniyet güçlerimizin mücadelesi ve aziz milletimizin topyekun mukavemeti neticesinde ihanet girişimi bastırıldı. Milli İradeye yönelik bu alçakça girişim kadın, erkek, genç, yaşlı demeden bedenini tanklara, kurşunlarını siper eden, vatan, devlet ve bayrak sevdalısı yüce Türk milletinin karşısında hezimete uğradı." diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da sergiyle milletin vatan hainlerinin karşısındaki duruşunun fotoğraflarda görülebileceğini belirtti. Çakır, 15 Temmuz gecesi Malatyalıların vatanına, bayrağına sahip çıktığını, bunların fotoğraflara da yansıdığını kaydetti.

5 GÜN SÜRECEK

"15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Fotoğraf Sergisi" 5 gün boyunca gezilebilecek.

Haber Ara