Tarihi süreç içerisinde değişik isimlerla tanımlanan İstanbul'un en belirgin tanımlamalarından birisi de "Yeditepeli" kent olması.
Peki bu isim nerene geliyor, kaynağı nedir diye düşünenler için bu yedi tepenin isimlerini ve onlar hakkında kısı bir bilgilendirmeyi sunuyoruz.....
İşte İstanbul'un tepeleri:
Topkapı Sarayı tepesi: İstanbul tarihi boyunca hep resmi makamların merkezi olmuştur. Fatih Sultan Mehmet'in 1478 yılında Topkapı Sarayını yaptırdığı tepe deniz seviyesinden 40 metre yüksekliktedir.
Edirnekapı tepesi: Şehrin batı surlarının bulunduğu tepede Mihrimah Sultan Camii, Kariye Müzesi ve Tekfur sarayı bulunmaktadır.
Fatih tepesi: Fatih külliyesini içinde bulundurur. Aksaray'a doğru inen, kuzeyde oldukça dik yamaçlarla Haliç sahiline kavuşan bir tepedir.
Kocamustafapaşa tepesi: Üç yükseltisiyle üçgeni andıran tepede Cerrahpaşa'daki Arkadius Sütunu'yla, Altı mermer'in kuzeyindeki Mokios Sarnıcı bulunmaktadır.
Çemberlitaş tepesi: Deniz seviyesinden 60 metre yüksekte olan bu tepe Kapalı Çarşı gibi ticaret alanları bulunmakta.
Beyazıt tepesi: Günümüzde İstanbul Üniversitesi binası olarak kullanılan tepede eski Harbiye Nezareti bulunmaktaydı. Kuzeyinde Süleymaniye Külliyesi, Güneyinde ise Beyazıt Camii bulunmakta.
Yavuzselim tepesi: Deniz seviyesinden 74 metre yukarıda bulunan tepede Sultan Selim Külliyesi bulunur.