Dolar

32,2245

Euro

34,7177

Altın

2.408,21

Bist

10.267,09

Hacı Bayram'da, Prof. Dr. Hasan Tahsin Feyizli söyleşisi gerçekleştirildi

Eşrefoğlu Rumi Konferans Salonu’nda, İlme Destek Derneği tarafından Prof. Dr. Hasan Tahsin Feyizli söyleşisi gerçekleştirildi. Söyleşiye, aralarında eski bakanların da olduğu birçok misafir katıldı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-05 17:22:34

Hacı Bayram'da, Prof. Dr. Hasan Tahsin Feyizli söyleşisi gerçekleştirildi

İlme Destek Derneği (İLDES) tarafından önceki gün, Hacı Bayram-ı Veli Derneği, Hay-Der Eşrefoğlu Rumi Konferans Salonu'nda Prof. Dr. Hasan Tahsin Feyizli bir söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşi, Hafız Ali Hattap'ın Kur'an tilaveti ile başladı.

Söyleşi salonu, aralarında eski Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Sabri Tekir'in de olduğu isimler yer aldı. 

BAKAN KURTULMUŞ'TAN TEBRİK

İLDES Yönetim Kurulu Başkanı Veli Kamiloğlu, kürsüye çıkarak Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un tebriğini içeren telgrafı okudu. Numan Kurtulmuş telgrafta, “Birçok alanda kıymetli hizmetlerde bulunan değerli Hasan Tahsin Feyizli hocamızı bu vesile ile canı gönülden tebrik eder, tüm konuklara sevgi ve selamlarımı sunarım” ifadelerini kullandı. Bunun ardından hafız ve mühendis olan Prof. Dr. Hasan Tahsin Feyizli söyleşisi başladı.

588

Prof. Dr. Hasan Tahsin Feyizli, “Yâdında mı doğduğun günler?/Sen ağlar idin, gülerdi âlem…/Bir öyle ömür geçir ki, olsun/Mevtin sana hande, halka mâtem…” dizeleriyle söze başladı. Bunun ardından, “Kırşehir Aşık Paşa Mahallesinde dünyaya geldim, evimiz Aşık Paşa türbesinin yanı başındadır. Bu nedenle, ‘Fakat ben bu, oysa o öteki dünyada' şeklinde bir söylemim var. Sadi Şirazi, Gülistan'ında ‘Bir saksının toprağını yenilemek için dökmüşler ve dökülen toprak sen de topraksın ben de toprağım, sen de bir koku var, bu koku nereden geliyor dediğinde, ikimiz de aynı topraktanız cevabını alıyor. Aynı vatanın çocuğuyuz icabında. Ben de İmam Hatip'te çocuklara derdim ki, ‘Siz öyle bir güneş olun ki, halk da ay misali sizden ışık alsın. Bir de derdim ki, ‘Kur'an'dan koku almazsanız, Kur'an'ın kokusu size sinmezse, sizdeki koku tuzlanmamış deri kokusu olur.' Oku sevap, anla hayat kitabıdır Kur'an” ifadeleriyle söyleşisine başladı.

Prof. Dr. Hasan Tahsin Feyizli, katılımcılardan gelen soruları yanıtladı, İLDES Başkanı Veli Kamiloğlu'nun kapanış konuşması ile söyleşi sona erdi.



60_3

Haber Ara