Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

'Fahrettin Paşa' beyaz perdede destek bekliyor

2 yıl 7 ay süren Medine Müdafaası ile tarihte bilinen 'Fahrettin Paşa'nın hayatı beyaz perdeye taşınmak isteniyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-13 15:29:03

'Fahrettin Paşa' beyaz perdede destek bekliyor

Fahrettin Paşa tarihte, özellikle I. Dünya Savaşı sırasında çıkan Şerif Hüseyin İsyanı'nda zor şartlar altında Medine'de yönettiği 2 yıl 7 ay süren Medine Müdafaası ile bilinmektedir.

FAHRETTİN PAŞA KİMDİR?

"Fahrettin Paşa" düşmanın bile saygısını kazanan bir kumandan olarak bilinmektedir. Asıl adı 'Ömer' olan Fahrettin Paşa 1868'de Ruscuk'ta doğdu. Birçok başarısı, sert duruşu ve azmi ile ölümden asla korkmayan Fahrettin Paşa, Medine'de müdafaa görevindeyken, 'Çöl Kaplanı' ismini almış ve 'tarihe adını altın harflerle yazdıran komutan' olarak nitelendirilmiştir.

BEYAZ PERDEYE TAŞINMAK İSTENİYOR

Medyastil Film Yapım'dan Alper Günay, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Biz "Medyastil Film Yapım" olarak gençlerimize geçmiş "Şamlı Tarihimizi" öğretmeyi hedefleyen ve bu film projesini hayata geçirmek isteyen bir film firmasıyız. Türk halkından işadamlarımızdan ve bakanlıklarımızdan destek beklemekteyiz. Şanlı tarihimizi 'Beyaz Perde'ye taşımak en büyük hayalimiz olmuştur. Bu proje için yaklaşık 2 yıl boyunca emek verdik ve çaba gösterdik. Ancak gerekli herhangi bir destek sağlayamadık. Bu güzel ve eşsiz film projemizi hayata geçirmek için gerekli desteklerini beklemekteyiz."

Haber Ara