Dolar

32,4655

Euro

34,7249

Altın

2.438,63

Bist

9.894,34

'Kral Salman, hâlâ İsrail ile normalleşmeye karşı çıkıyor'

'Israel Hayom' gazetesi, Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz'in Riyad'la siyasi bir atılım yapma çabalarında önemli ilerlemeye rağmen ülkesi ile İsrail arasındaki normalleşme sürecine karşı çıkmaya devam ettiğini bildirdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-08 10:33:54

'Kral Salman, hâlâ İsrail ile normalleşmeye karşı çıkıyor'

"Israel Hayom" gazetesi, Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz'in Riyad'la siyasi bir atılım yapma çabalarında önemli ilerlemeye rağmen ülkesi ile İsrail arasındaki normalleşme sürecine karşı çıkmaya devam ettiğini bildirdi.

Gazete, Kralın muhalefeti nedeniyle Suudi Arabistan ile normalleşme adımının yakın gelecekte atılmasının olası olmadığına işaret etti.

Israel Hayom gazetesi, Başkan Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kouchner başkanlığındaki Amerikan heyetinin Riyad'a yaptığı ziyarette ABD, İsrail ve Suudi Arabistan arasında Kosova ile ilişkilerin normalleşmesine yol açan sürece benzer üçlü bir süreç önerildiğini; ancak gazete "burada sürecin çok hassas olduğunu ve başarılı olacağının kesin olmadığını" belirtti.

Gazeteye göre İsrailli yetkililer, Suudi halkının, Emirlik halkının aksine İsrail ile barışa hazır olmadığına inanıyor; çünkü Krallık hâlâ dünyaya kapalı ve halk arasında İsrail karşıtı görüşler var.

İsrailli yetkililerin görüşüne göre, bu dönemde Suudi Arabistan ile yapılacak anlaşma, İsrail, Ürdün ve Mısır arasındaki mevcut barış gibi, sadece liderlerin yaptığı "soğuk barışa” yol açacaktır.

Kaynak: Israel Hume

Haber Ara