Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

Koruculara PKK baskısı

Güneydoğu'da yıllarca terörle mücedelede güvenlik güçlerinin yanında yer alan korucular Pkk'nın tehditleriyle baskı altına alınmaya çalışılıyor.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 14:08:09

Koruculara PKK baskısı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yıllarca yürütülen terörle mücadelede güvenlik güçleriyle etkin rol alan köy korucuları, son zamanlarda terör örgütü PKK tarafından tehdit edilerek, baskı altına alınmaya çalışılıyor.

Terör örgütü PKK, bölgede köy korucularını silah bırakmaları yönünde tehdit etmeyi sürdürüyor. Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'nın Çözüm Süreci'nde 13 köy korucusunu şehit ettiğini söyledi.

Korucuların, 30 yıldır bölgede mücadele verdiğini dikkati çeken Sözen, HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan'ın korucular için "Bu memleketten defolup gideceksiniz. Bize uzattığınız o keleşi size çevirmesini çok iyi biliyoruz" sözlerine tepki gösterdi.

"Bu memleket, HDP'li vekilin babasının tapulu malı değil" diyen Sözen, "Dün olduğu gibi yarın da bu memlekette yaşayacak, kanımızın son damlasına kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bunun aksini iddia edenler hak ettikleri cevabı alacaklardır" dedi.

"Barış ve kardeşlik barajı geçene kadar mıydı?"

HDP'li milletvekilinin haddini ve maksadını aşan ifadeler kullandığını belirten Sözen, şöyle devam etti:

"Bu yaşadığımız memleket atalarımızın canlarıyla kanlarıyla bizlere emanet ettiği kutsal topraklardır. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş düne kadar, barış ve kardeşlik mesajları veriyordu. Hani bu ülkede herkes kardeşti ve herkes kardeşçe yaşayacaktı? Hani herkes barış ve huzur içerisinde yaşayacaktı? Sizin barışınız, kardeşliğiniz oyları alıp barajı aşana kadar mıydı?" 

Korucuları "defolun gidin" diye tehdit edenlerin kendilerine oy vermeyen vatandaşları da aynı şekilde tehdit edebileceğini vurgulayan Sözen, "Çünkü bunların Allah'tan korkusu yoktur. Allah'tan korkmayan halkına her türlü zulmü ve işkenceyi yapar. Bunlar oy alma uğruna kendi yandaşlarını öldürtecek kadar insanlıktan uzaktırlar. Daha birkaç gün önce örgütün sözde lideri 'bizler bundan sonra korucuları öldürmeyeceğiz' şeklinde açıklama yaparken bugün 'bu memleketten defolun gidin' diyorlar. Bunların bütün politikası yalan üzerine kurulmuştur" diye konuştu.

"Korucularımız mücadelesinden asla vazgeçmeyecektir"

Şırnak Şehit Aileleri ve Geçici Köy Korucuları Federasyonu Başkanı Mehmet Güngör de terör örgütünün alıkoyduğu köy korucularını serbest bırakması gerektiğini aktardı. 

Birilerinin Çözüm Süreci'ni bozmak için korucular üzerinden harekete geçtiğini anlatan Güngör, "Oyuna gelmeyeceğiz, devletin verdiği emirler doğrultusunda görevimizi yapıyoruz. Bu süreçte bunca tehdit ve baskılara rağmen korucularımızın hassas davrandıkları görülmektedir" dedi.

"Bir yandan barıştan söz ediyorlar, bir yandan korucularımız cadde ve meydanlarda kurşunlayarak, şehit ediyorlar" ifadesini kullanan Güngör, "Bu süreçte hiçbir köy korucusu çarşı pazarda elinde silahla dolaşmamaktadır. Korucularımız dışarıya çarşı pazara çıkıyorlar bundan cesaret alarak korucularımızı şehit ediyorlar. Korucularımızı şehit edenleri lanetliyorum" şeklinde konuştu.

Haber Ara