Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Koronavirüs aşısı randevusu nasıl alınır?

Koronavirüs aşısı randevusu nasıl alınır? Koronavirüs aşısı olmak isteyenler internet üzerinden araştırma yapıyor. Koronavirüs aşısının Türkiye'ye gelmesinin ardından binlerce kişinin aşı yaptıracağı belli oldu. Peki ama koronavirüs aşısı randevusu nereden nasıl alınır? Koronavirüs aşısı için MHRS'den randevu nasıl alınır?

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-14 11:40:00

Koronavirüs aşısı randevusu nasıl alınır?

Korona aşısı randevu alma ekranı, Sağlık Bakanlığı tarafından bugün açıldı. Çin'den gelen koronavirüs aşısına 'Acil Kullanım Onayı'nın verilmesinin ardından Aşı randevusu alma ekranı 13 Ocak Çarşamba günü itibariyle sağlık çalışanları için erişime açıldı. Öncelikli sınıfta yer alan sağlık çalışanlarının randevu alabileceği ekran, ilerleyen süreçte 65 yaş üstü ve kronik hastalığa sahip olan kişiler için de açılacak. Koronavirüs aşılama programı e Nabız ve SMS iler sorgulanacak.

Aşı randevu sistemi, MHRS sistemi üzerinden erişime açıldı. Türkiye'ye getirilen ve dağıtım süreci tamamlanan Koronavirüs aşısı için randevu sistemi hizmete alındı. E-Devlet şifresi ile giriş yapılabilen MHRS randevu ekranı, şimdilik sadece sağlık çalışanları için geçerli olacak. Aşı randevu ekranı sağlıkçılar için yapılacak olan aşılamaların tamamlanmasıyla birlikte 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunanlar için açılacak. Asker, polis gibi riskli ortamlarda çalışanlar da sıralamada yer alacak. 

Koronavirüs aşısı randevusu nasıl alınır? 

  1. Aşı randevusu almak için öncelikle Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) girişi yapılması gerekiyor.
  2. Karşınıza gelen ekranda E-Devlet ile giriş sağlayabileceğiniz butona tıklayabilirsiniz ya da üye ol butonuna basarak üye olabilerek giriş yapabilirsiniz.
  3. Giriş yaptıktan sonra sağ tarafta yer alan "Hastane randevusu al" sekmesini tıklayınız.
  4. "Genel Arama" seçeneğini işaretleyiniz.
  5. "Covid-19 Aşı" seçeneğini işaretleyiniz.
  6. Karşınıza çıkacak olan ekranda eğer sağlık çalışanı değilseniz "COVID-19 pandemik aşılaması için belirlenen öncelikli grupta değilsiniz. Yeni öncelikli gruplar eklendikçe durumunuz yeniden değerlendirilecektir." uyarısı çıkacaktır. 

Haber Ara