Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Kolombiya'da ELN, barış görüşmeleri için kilit önemdeki rehineyi bıraktı

Kolombiya'daki isyancı grup Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN), Kolombiya hükümeti ile yapılacak barış görüşmeleri öncesi, kongre eski üyesi Odin Sanchez'i serbest bıraktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-03 11:31:38

Kolombiya'da ELN, barış görüşmeleri için kilit önemdeki rehineyi bıraktı

TİMETURK | HABER MERKEZİ

AA'nın haberine göre
Kolombiya hükümetinin barış görüşmeleri için ELN'den talep ettiği iade gerçkeleşti.

SANCHEZ'İ TESLİM ETTİLER

Örgüt, Sanchez'i Choco eyaleti kırsalındaki Baudo nehrinin yakınlarında Kızılhaç'a teslim etti. Sanchez daha sonra helikopterle eyaletin başkenti Quibdo'ya getirildi.

NASIL ESİR DÜŞTÜ?

ELN'nin 10 aydır elinde bulunan Odin Sanchez, örgütün daha önce kaçırdığı ve iki yıl rehin tuttuğu Choco eyaletinin eski yöneticisi olan kardeşi Patrocinio Sanchez'in hastalanması üzerine ELN'ye teslim olmuş ve kardeşinin serbest kalmasını sağlamıştı.

BARIŞ İÇİN ENGEL KALMADI

Ülkenin ikinci büyük devrimci gerilla örgütü olan ELN, 29 Eylül 2016'da sosyal medya hesabı aracılığıyla hükümetle arasındaki farklılıkların üstesinden gelmeye ve barış görüşmelerini başlatmaya hazır olduğunu duyurmuştu.

Odin Sanchez'in serbest bırakılması, ocak 2014'den bu yana barış görüşmelerinin başlaması için hükümetle gizli bir şekilde yürütülen tartışmaların en önemli şartlarından birisiydi. Sanchez'in serbest bırakılmasına karşılık hükümet hapsedilen iki mahkumu affedeceğini söylemiş ve bu iki mahkumu serbest bırakmıştı.

7 ŞUBAT'TA BAŞLIYORLAR

Kolombiya hükümeti ile ELN arasında 7 Şubat'ta başlaması beklenen barış görüşmeleri, Ekvador, Şili, Küba, Venezuela, Norveç ile Brezilya'nın gözlemciliği ve garantörlüğünde yapılacak.

EKİM'D EBAŞLAYACAKTI AMA

Barış görüşmelerine geçen ekim ayında başlanması öngürülmüş ancak ELN'nin Sanchez'i serbest bırakmaması nedeniyle son anda iptal edilmişti.

NE OLMUŞTU? (HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)

471085

Haber Ara