Dolar

32,5789

Euro

35,0431

Altın

2.459,08

Bist

9.804,16

Kobani'de Talabani ve Müslim arasında kritik görüşme

IŞİD'in 'Avrupa kapısı' olarak gördüğü Mumbuç'a operasyon devam ederken, Celal Talabani'nin oğlu Kobani'de PYD Eş Başkanı Salih Müslim ile görüştü.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-07 12:15:50

Kobani'de Talabani ve Müslim arasında kritik görüşme

Suriye'de IŞİD'e yönelik koalisyon güçlerinin hava desteği ile başlatılan Rakka ve Mumbuç'a operasyonları sürerken, Irak eski Devlet Başkanı Celalal Talabani'nin Kürt Bölgesi İstihbarat ve Savunma Ajansı Sorumlusu olan oğlu Lahor Ceng Talabani başkanlığında bir heyet Kobani'de incelemelerde bulundu. 

Kobani'nin IŞİD'den geri alınması sırasında çıkan ve 134 gün süren çatışmalarda ölen YPG'lilerin mezarlarını ziyaret eden Lahor Ceng Talabani, daha sonra PYD Eş Başkanı Salih Müslim ile görüştü.

Kürt Bölgesi İstihbarat ve Savunma Ajansı Sorumlusu olan Lahor Ceng Talabani, Kobani savaşı sırasında ABD kargo uçakları ile Kobani'den havadan silah ve mühimmat atılmasında önemli rol oynamıştı. MUMBUÇ'A ÇOK YAKLAŞILDI

Öte yandan Mumbuç'u, IŞİD'den almak için Mumbuç Askeri Meclisi bünyesinde toplanan ve aralarında Türkmen, Arap ve Kürtlerin bulunduğu silahlı güçlerin 1 Haziran'da başlattığı operasyon sürüyor.

Türkiye'nin, 'Kırmızı çizgi' olarak belirlediği Fırat Nehri'nin batısına ilerleyen Mumbuç Askeri Meclisi güçleri, daha önce Süleyman Şah türbesinin bulunduğu Karakozak Köyünü de IŞİD'den alarak, yıkılan köprüyü onarmaya başladı.

Suriye'deki Kürt kaynakları ve internet siteleri, yürütülen operasyonda Mumbuç'un silahların menziline girdiğini dair fotoğrafları paylaşırken, 3 koldan gerçekleştirilen kuşatma ile IŞİD'e büyük darbe vurulduğu belirtildi.

Mumbuç-Rakka, Mumbuç-Cerablus karayolu kesilip denetim IŞİD'den alındığı için buralardan da da yardım alamayan IŞİD'lerin kentte panik içinde olduğu öne sürüldü.

Haber Ara