Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

KKTC Milli Eğitim Bakanı Dürüst Ankara'da

KKTC Milli Eğitim Bakanı Dürüst Ankara'da

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-18 13:34:42

KKTC Milli Eğitim Bakanı Dürüst Ankara'da
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ile bir araya geldi.

Arınç, Çankaya Köşkü'ndeki makamında gerçekleşen görüşmede, KKTC'de kurulan yeni hükümeti kutladı ve Milli Eğitim Bakanlığı görevine atanan Dürüst'ü tebrik etti.

KKTC'de seçimlerin ardından koalisyonun kurulduğunu hatırlatan Arınç, Türkiye'de de koalisyon kurulmasını istediklerini ama kısmet olmadığını söyledi.

Bakan Dürüst'ün başarılı hizmetler vereceğine inandığını ifade eden Arınç, KKTC işlerinden sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ile 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 41'inci yıl dönümü münasebetiyle KKTC'deki törenlere katıldığını anımsattı.

O tarihte de KTTC 'de bir hükümet değişikliğinin olduğuna hatırlatan Arınç, "KKTC'de yeni başbakanımız iki büyük partinin koalisyonuyla Meclis'ten güvenoyu aldı. Bu güven oyu sonucunda Sayın Bakanımız Milli Eğitim Bakanlığı görevine başladı. Şüphesiz Türkiye'de de hükümet kurma çalışmaları var. Bugünkü MKYK toplantımızla Türkiye Cumhuriyeti'nin seçime mi gideceği yoksa yeni bir hükümet kurulup kurulamayacağı konusunda gelişme yaşanacak" ifadelerini kullandı.

Arınç, KTTC'nin büyüyüp geliştiğini, güçlendiğini, Türkiye'nin her zaman KKTC'nin yanında kardeşleriyle birlikte olduğunu, onların ekonomik refahı, gelişmesi ve istikrarlı büyümesi için elinden geleni yaptığını aktardı.

- "Birkaç ay içinde KKTC'ye su aktarmaya başlayacağız"

KKTC Baş Müşavirliği'nin faaliyet halinde olduğunu, yardım heyeti ve teknik heyetin çalışmalarını yaptığını vurgulayan Arınç, sözlerine şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz günlerde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu asrın projesi diyebileceğimiz, yeraltından Türkiye'den su temini noktasında son noktayı koydu inşallah. Birkaç ay içinde Türkiye'den 75 milyon metreküp temiz, içilebilir ve kullanışlı suyu KKTC'ye aktarmaya başlayacağız. Bu çok büyük bir başarıdır ama bizim KKTC'li kardeşlerimize vazifemiz ve borcumuzdur. Bunu yerine getirmekten mutluyuz. Bakanımızla bugünkü görüşmemiz daha çok lise seviyesinde eğitim ve yüksek öğretim konusundaki düşünceler. Kıbrıs'ta hem turizm hem de ekonomi noktasında, yüksek öğretim de içine koyarsak önemli sektörler var. Bunlardan 300 bin nüfusla adada 75 bin üniversite çağında öğrenci var. Biliyoruz ki 11-12 üniversitemiz var burada. Türkiye'den gelenlerle, KKTC'nin kendi gençleri ve üçüncü ülkelerden gelen değerli öğrencilerle KKTC aynı zamanda yüksek öğretimde başarı sağlamış. Çok kaliteli eğitim veren üniversiteleriyle bugün bölgemizde saygın kurumlardan biri haline gelmiştir."

- "Bütün güvencemiz anavatan"

Başbakan Yardımcısı Arınç, Bakan Dürüst ile KKTC'deki üniversitelerin desteklenmesi ve Türkiye'deki bazı üniversitelerin KKTC'de merkez açması konusunda görüşeceklerini dile getirdi.

KKTC Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ise Arınç'ın bulunduğu görevlerde, şahsına, bakanlığına, hükümetlerine ve KKTC'ye gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

"Temennimiz saygın bir KKTC için güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti arzumuzu yinelemek. Bütün güvencemizin anavatan olduğunun altını çizmek istiyorum" şeklinde konuşan Dürüst, "Milli Eğitim Bakanlığı görevini yürütürken sizlerin desteğinize ihtiyacımız olduğunu, bundan sonraki süreçte de gelecek nesilleri yetiştirmek ve kaliteli ve çağdaş eğitim normlarını hayata geçirmek adına şahsınızın mesuliyeti altındaki yetkilerinizi bizim lehimize kullanılmasını hoşgörünüze sığınarak rica ediyorum" diye konuştu.

Haber Ara