Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Kilis 7 Aralık Üniversitesi kültürleri harmanlıyor

Kilis 7 Aralık Üniversitesi yabancı kültürleri de tanıma fırsatı sunarken yeni bölüm ve fakülteleriyle de çok boyutlu düşünmenin yolunu açıyor...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-10 09:38:44

Kilis 7 Aralık Üniversitesi kültürleri harmanlıyor

Eğitim hayatında adımlarını sıklaştırarak gerek akademik kadrosunu gerekse nitelikli öğrenci yapısını geliştirmek için kollarını sıvayan Kilis 7 Aralık Üniversitesi tanıdığı sosyal ve kültürel imkanlarla da ön plana çıkıyor...

 13 YILLIK EĞİTİM SÜRECİ

2007'de kurulan Kilis 7 Aralık Üniversitesi (KİYÜ), öğrencilerinin akademik ve sosyal becerilerinin gelişimi için gerekli olan fiziki ve akademik donanıma sahip bir üniversite olarak eğitim dünyasına katkı sağlamayı sürdürüyor. 8 fakülte, 2 yüksekokul, 4 meslek yüksekokulu ve lisansüstü eğitimin verildiği bir enstitüsü bulunan üniversitede uygulanan Erasmus+, Farabi ve Mevlana öğrenci değişim programlarıyla, öğrencilere yurtiçinde ve yurtdışında farklı ülkelerde eğitim görerek gelişimlerini sürdürme ve yabancı kültürleri tanıma fırsatı tanınıyor

İŞTE FAKÜLTELER

Üniversitenin merkezi, Karataş ve Mercidâbık Kampüslerinden oluşurken, bu kampüslerde yer alan akademik birimler; Fen Edebiyat Fakültesi, Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Yusuf Şerefoğlu Sağlık Bilimleri Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak sıralanıyor.

YENİ BÖLÜMLERLE ÖĞRENCİ BEKLİYOR

 

Bu yıl Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi bünyesinde, İlköğretim Matematik Öğretmenliği ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programlarına ilk kez öğrenci alınacak. Üniversitedeki aktif öğrenci sayısı 7 bin 629 (mezun sayısı 1543, önümüzdeki dönemde gelecek öğrenci sayısı 2410). 1 Afganistan'lı, 9 Azerbaycan'lı, 1 Fas'lı, 1 Malavi'li,1 Mısır'lı, 65 Somali'li, 1 Srilanka'lı, 604 Suriye'li, 26 Türkmenistan'lı olmak üzere yabancı uyruklu toplam öğrenci 709 öğrenci bulunuyor. 129 öğrenci topluluğunun yer aldığı KİYÜ'de, farklı dallarda lisansüstü programları da bulunuyor.

EĞİTİM KADROSU

Üniversitede 22 profesör, 28 doçent, 149 doktor öğretim üyesi, 299 öğretim elemanı olmak üzere toplam 498 akademisyen ve 215 memur, 81 sürekli işçi, 64 güvenlik personeli olmak üzere toplam 360 idari personel bulunuyor. KİYÜ'de her yıl 35 öğrenciyi öğrenim hareketliliği faaliyetinden; 10 öğrenciyi de staj faaliyetinden yararlandırılıyor. Ayrıca personel hareketliliği faaliyeti kapsamında da yılda ortalama 8-10 kontenjanı bulunuyor.

GENİŞ ETKİ ALANINA SAHİP

-Üniversitede, hizmete yeni giren ve son teknoloji ile donatılmış, içerisinde üç adet sinema salonu, çok amaçlı salonları ve bin kişilik konferans salonunu bünyesinde barındıran Kongre Merkezi, Merkezi Kütüphane, Uygulama Oteli, Restoran, Kafeterya, İnciraltı Kahve Evi, yarı olimpik yüzme havuzu, halı sahalar, basketbol, voleybol, tenis kortundan oluşan Spor Vadisi ile öğrencilerine, personeline ve konuklarına hizmet

- Erasmus+ kapsamında Avrupa'nın İspanya, Portekiz, Finlandiya, Almanya, İsveç, Avusturya, Belçika, İtalya, Çekya, Polonya gibi 19 farklı ülkesinden 69 üniversiteyle Erasmus+ ikili anlaşmaları bulunuyor.

-Staj programından yararlanan bazı öğrenciler Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde kariyerlerine devam etme fırsatı yakaladılar ve orada kalmayı tercih ettiler. Ayrıca lisans öğrencilerinden bazıları gittikleri üniversitede yükseklisans programına kabul aldı. Yükseklisans öğrencilerinden bazıları da gittikleri üniversitede doktora programına kabul aldılar.

- KİYÜ'yu kazanan bir öğrenci ilk yılını Kilis'te geçirdikten sonra ikinci yılında Farabi Programından, üçüncü yılında Erasmus+ Programından, dördüncü yılında da Mevlana Programından yararlanarak globalleşen dünyada kendine daha iyi bir yer edinebiliyor. Üniversitede ayrıca toplam 14 araştırma ve uygulama merkezi de bulunuyor.

 

Haber Ara