Dolar

32,4408

Euro

34,7814

Altın

2.448,64

Bist

9.931,68

Kılıçdaroğlu, YSK'yı eleştirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-05 14:45:57

Kılıçdaroğlu, YSK'yı eleştirdi

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; YSK, görevini yapmazsa vatandaş doğal olarak endişe duyar.Vatandaş ciddi bir endişe içinde. Yurttaşlarıma şunu söylemek isterim. Hiçbir endişe taşımayınız CHP bütün kadrolarıyla sandık konusunda gerekli önlemleri almıştır. Sivil toplum örgütleri de önlem almıştır. Sandığa gidip oy kullanacağız ki hukuk devletini yeniden inşa edelim. Hepimize düşen sorumluluk sandığa gidip oy kullanmaktır. YSK iktidarın arka bahçesi gibi görev yapıyor.

"ERDOĞAN'I CUMHURBAŞKANI OLARAK KABUL ETMİYORUM"
 
Erdoğan ile ilgili endişelerimi dile getirmiştim. İktidarın sözcüsü gibi çalıştı. Kurtuşuş savaşı örneğini doğru bulmuyorum. Partisinin iktidarda kalması için olağanüstü çaba gösterdi. Tarafsızlığın üzerine yemin ettin. Acaba yemin ettikten sonra tarafsızlığını unutarak partine oy istemek ne zamandan beri Cumhurbaşkanı'nın görevi. İktidar partisinin eş başkanı gibi çalışıyor. Erdoğan'ı cumhurbaşkanı olarak kabul etmiyorum. Siz cumhurbaşkanı değil, sadece iktidarınızın başbakanısınız.
 
"DÜN BELEDİYE 50 DAĞITACAK DİYE..."
 
Türkiye'nin zenginleştiğinden söz ediliyor. Doğrudur, Türkiye büyük ve zengin bir ülkedir. Vatandaşlara şunu söylemek istiyorum kendinize sorun, zenginlik neden sizin mutfağınıza uğramadı. Dün belediye 50 TL dağıtacak diye binlerce kişi belediye önünde toplandı. Bu tablo iktidarın tablosudur. Yurttaşlarıma açık çağrıda bulunuyorum. Yaşanacak bir Türkiye için sandığa gidin. Vicdanınızın sesini dinleyin.

 

Haber Ara