Dolar

32,4408

Euro

34,7814

Altın

2.448,64

Bist

9.931,68

Kılıçdaroğlu'nun 'davalar canlı yayınlansın' teklifine hükümetten açıklama

Nurettin Canikli 'bu olursa, yargılanma etkilenir' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-28 16:08:41

Kılıçdaroğlu'nun 'davalar canlı yayınlansın' teklifine hükümetten açıklama

A Haber'de konuşan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Kılıçdaroğlu'nun darbecilerin davaları ile ilgili "canlı yayınlansın" teklifini de değerlendirdi.

Canikli konu ile ilgili şunları söyledi:

"Bu soruşturmalar gizlidir. Evrensel hukuk çerçevesinde bu böyledir. Şu anda zaten avukatları bulundurma zorunluluğu nedeniyle hiçbir şey gizli kalmıyor. Davaların canlı yayınlanması sürecin objektifliğini zedeler. Bu bir ihalenin açık olarak yayınlanması gibi bir şey değil.Yargılamaları etkiler."

NE OLMUŞTU?

Bu sabah CNN Türk'te soruları cevaplayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Canlı yayınlanmasını isteriz. Biz Ergenekon Balyoz davalarında ayışığı, casusluk davalarındaki görüşmelerinde canlı yayınlanmasını istemiştik. Bunların da canlı yayınlanması lazım. İtirafçı çıksın itirafını yapsın. Herkes görsün. Canlı yayınlanmasının şöyle bir artısı da olacaktır, bir demokratik süreç içinde yargının ne kadar objektif, tarafsız davrandığını sadece ülkemize değil bütün dünyaya da duyurmuş olacağız. Hükümete de çağrı yapalım, bu duruşmalar canlı yayınlansın televizyonda. TRT'nin bir sürü kanalı var. Canlı yayınlanır ve halk da bu itirafçıların neler yaptığını izleme imkanı sahip olur” demişti.

 

Haber Ara