Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Kılıçdaroğlu, 'bağımsız Kürdistan'a destek verdi mi?

IKBY 'bağımsızlık' referandumuna hazırlanırken Türkiye'nin tepki gösterdiği referanduma ilişkin önemli bir iddia gündeme geldi. Irak'ın toprak bütünlüğünü tehdit ettiği belirtilen referanduma CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun destek verdiği iddia edildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-05 20:39:21

Kılıçdaroğlu, 'bağımsız Kürdistan'a destek verdi mi?

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Irak'ta Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de gerçekleştireceği bağımsızlık referandumuna bölge ülkeleri tepki gösterirken, Kürt partiler de ziyaretlerini sürdürüyor.

CHP İLE GÖRÜŞME

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (ÖSP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek'i ağırlamıştı. Çiftyürek, görüşme sonrası yaptığı açıklamada "Kemal Kılıçdaroğlu görüşmemizde bütün milletlerin olduğu gibi Güney'in de referanduma gitmeye hakları olduğunu söyledi" dedi.

Akşam Gazetesi yazarı Murat Kelkitlioğlu, bugünkü köşesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu görüşmesini ve burada sarf ettiği sözleri köşesine taşıdı.

Kelkitlioğlu, şunları yazdı:

"BEN DANIŞMANLARIN YALANCISIYIM"

Resmi programında yok, böyle bir görüşme yapıldı mı, yapılmadı mı; danışmanları bilgi sahibi değil. Ben, danışmanlarının yalancısıyım! Ancak yayımlanan haberlere göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Ağustos günü ‘Referanduma Destek Komitesi' adı altında toplanan bir grup ismi makamında kabul etmiş. Buraya kadar her şey normal görünüyor. Bundan sonrası ise tam bir skandal!

"ÇİFTEYÜREK NE DEDİ?"

Bu komite, Kuzey Irak'ta gerçekleşmesi planlanan referanduma destek için kurulmuş. Kılıçdaroğlu'nu ziyaret eden komitede yer alan Özgürlük ve Sosyalizm Partisi Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, görüşmenin detaylarını anlatıyor: “Kılıçdaroğlu görüşmemizde, bütün milletlerin olduğu gibi Güney'in de referanduma gitme hakkı olduğunu söyledi."

Görüşmeye katılan diğer isimler de, Kılıçdaroğlu'nun kendilerini büyük bir dikkatle dinleyip referanduma destek verdiğini söyleyerek, iddiaları doğruluyor.

Yani başta Türkiye olmak üzere, neredeyse dünyanın tamamının karşı çıktığı referanduma, bu ülkenin ana muhalefet partisi lideri yeşil ışık yakıyor.

Aydınlık gazetesinde de yer alan haberi, dönüp dönüp defalarca okudum. Bir çok yerden de teyit ettirdim. Şu ana kadar CHP Genel Merkezi'nden veya herhangi bir parti yetkilisinden tek bir yalanlama gelmedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN ALMAN DERGİYE VERDİĞİ RÖPORTAJ

Alman Focus dergisine verdiği röportajda “Türkiye'de can ve mal güvenliği yok, gelmeyin” çağrısının oluşturduğu ihanet rüzgarının etkisi geçmeden, Kılıçdaroğlu bu kez de sınır güvenliğimiz ve Ortadoğu'nun kaderini etkileyecek referanduma destek vererek yeni bir skandala imza attı.

"KILIÇDAROĞLU BU SORULARI CEVAPLAMALI"

Şimdi Kılıçdaroğlu'nun şu sorulara cevap vermesi gerekiyor!

- Ana muhalefet lideri Türkiye'nin sınır güvenliğini tehdit edecek bu girişime onay mı verdi?
- Türkiye'ye komşu olan Irak'ın toprak bütünlüğünün bozulmasına razı mı geldi?
- Bölgede yaşayan Türkmen ve Arap nüfusunu bekleyen tehdidi görmezden mi geldi?

Haber Ara