Dolar

32,2155

Euro

34,7133

Altın

2.445,01

Bist

10.238,69

Kerkük'teki Türkmen partisinde yoğun güvenlik önlemleri

En büyük Türkmen partisi ITC'nin genel merkezi önünde silahlı görevlilerin yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-25 12:30:22

Kerkük'teki Türkmen partisinde yoğun güvenlik önlemleri

TIEMTURK | HABER MERKEZİ

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) bölge ülkelerinin büyük tepkisini çeken bağımsızlık referandumunu gerçekleştiriyor. Peşmergenin şehirlerdeki güvenlik önlemlerini artırdığı görülürken, Kerkük gibi tartışmalı bölgeler de dikkatleri üzerine çekmiş durumda. TRT Haber ekibinin Peşmerge tarafından bu sabah içeri alınmadığı Kerkük'e giren BBC muhabiri Mahmut Hamsici izlenimlerini aktarıdı. Hamsici, "Kerkük'te birçok Türkmen referandum nedeniyle Bağdat'a gitmiş. Evlerinde stok yapan Türkmenler toplu halde kalmaya özen gösteriyor. En büyük Türkmen partisi ITC'nin genel merkezi önünde silahlı görevlilerinin aldığı yoğun güvenlik önlemleri var. Yüzleri kapalı silahlı korumalar bozkurt işareti yapıyor" diyerek şu fotoğrafı paylaştı.

59c8b0db7af50721b0b235a4

BBC muhabiri, 1990'lı yıllarda Türkiye'nin desteğiyle kurulan ve Irak parlamentosuna ve IKYB parlamentosuna milletvekili sokabilmiş Irak Türkmen Cephesi'nin Genel Merkezi'ne de girdi. Hamsici buradaki izlenimlerini ise şu şekilde aktardı:

"Genel merkezin önünde, ITC'nin silahlı görevlilerinin aldığı yoğun güvenlik önlemleri var. Silahlı korumaların yüzleri kapalı. Kendilerinin fotoğrafını çekerken çoğu, ülkücü kesime ait olan bozkurt işaretini yapıyor. İçlerinde biri yanaşıp fotoğrafları kendilerine de atıp atamayacağımı soruyor ve Facebook adresini veriyor. Profil adı, T.C. ile başlıyor. Başkan Erşad Salihi'yi beklerken, ITC üyeleriyle konuşuyoruz. Aslında sıradan Kerküklüler arasında gerilim olmadığını, ama siyasi gelişmelerin ayrılıkları tetiklediğini anlatıyorlar ve bundan asıl olarak IKYB'yi sorumlu tutuyorlar. Bir kişi kentin kendine has yapısını anlatırken, 'Eğer bir kişi Türkçe, Kürtçe ve Arapça'yı aynı anda bilmiyorsa gerçek bir Kerküklü değildir' denir' diyor."

Haber Ara