Dolar

32,5825

Euro

35,0539

Altın

2.458,73

Bist

9.820,04

'Kerkük'te uyuşturucu kullanımı artıyor'

Irak'ın Kerkük kentinde özellikle gençler arasında uyuşturucu kullanımının arttığı belirtildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-13 15:29:56

'Kerkük'te uyuşturucu kullanımı artıyor'

AA muhabirine konuşan Kerkük Polis Müdürlüğü Basın Sorumlusu Afrasyav Kamil, "Kerkük'te giderek artan uyuşturucu kullanımının önüne geçeceğiz." ifadesini kullandı.

Kentte özellikle gençler arasında son bir yılda uyuşturucu kullanımının arttığını kaydeden Kamil, İçişleri Bakanlığının bu konuda ciddi önlemler alınması talimatı verdiğini söyledi.

Gençlerin uğrak yerleri kafeler ve nargile salonlarında uyuşturucu madde kullanıldığını tespit ettiklerini dile getiren Kamil, bunun okul ve eğitim kurumlarındaki gençlere sıçramasından endişe duyduklarını aktardı.

Kamil, en çok 15-20 yaşlarındaki gençlerin uyuşturucuya yöneldiğini belirterek, "Bu tehlikenin önüne geçmek için üzerine önemli görev düşen sivil toplum örgütleri de bir an önce harekete geçip gençlere yönelik bilinçlendirme çalışmaları yürütmeliler." dedi.

"BİRİLERİ IRAK'IN GELECEĞİNİ ÇALMAK İSTİYOR"

Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanı Dr. Aydın Beyatlı da terör örgütü DEAŞ olaylarından kurtulmaya çalışan Irak'ın şimdi de uyuşturucu sorunu ile karşı karşıya olduğunu belirtti.

Beyatlı, "Irak ve gençlerinin geleceğini çalmak isteyenler var. Gençler, sinsi tehlike uyuşturucu tehdidiyle karşı karşıya." ifadelerini kullandı.

Sivil toplum örgütleri olarak uyuşturucuyla mücadele çalışmalarını artıracaklarını vurgulayan Beyatlı, bu konuda ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla temasa geçeceklerini dile getirdi.

 

Haber Ara