Dolar

32,4379

Euro

34,7865

Altın

2.449,97

Bist

9.923,10

KCK: IŞİD'i büyüten AKP sorumludur

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada Suruç’ta en az 28 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırının sorumlusunun AK Parti hükümeti olduğu ifade edildi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-20 17:01:49

KCK: IŞİD'i  büyüten AKP sorumludur

Fırat Haber Ajansı'nın (ANF) haberine göre “AKP'nin Kürt düşmanlığı temelinde IŞİD'le kurduğu ilişkiler ve ittifak bu katliamı ortaya çıkarmıştır” denilen açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi:

“AKP IŞİD'le iç içe”

“Bu katliamdan birinci derecede IŞİD'i destekleyip büyüten AKP Hükümeti sorumludur. Bu gençlerin katili doğrudan AKP Hükümetidir.

“Suriye'de de Türkiye'de de IŞİD'i AKP Hükümeti yaratmıştır. Artık Türkiye'de kim IŞİD'li, kim AKP'nin emrindeki istihbarat üyesidir belli değildir. AKP Kürt düşmanlığı sonucu IŞİD'i Türkiye'ye taşımış ve IŞİD'le iç içe geçmiştir.

“AKP destekleyip besleyerek IŞİD'i hem Ortadoğu politikasında bir siyasi enstrüman olarak kullanmak istemiş, hem de bu faşist çete eliyle Rojava devriminin tasfiyesini hedeflemiştir.

“Sınır IŞİD için cennet”

“Türkiye-Suriye sınırı IŞİD için cennet haline getirilmiştir. Dünyanın her tarafından gelen çeteleri bu sınırdan Suriye'ye taşıdığı gibi, sınır hatlarını IŞİD'in eğitim-örgütlenme kampları ve lojistik merkezleri olarak kullanmasına açmıştır.

“Bu saldırı MİT'in bilgisi dahilinde Rojava Devrimini ve bu devrimle dayanışma içinde olanları yıldırmak için yapılmıştır.

“IŞİD'i en çok savunan AKP oldu”

“Bu saldırı, seçim öncesi ve sonrası yapılan saldırılarla birlikte düşünüldüğünde AKP tarafından Kürt halkına, özgürlük hareketine ve dostlarına karşı savaş açıldığını ortaya koymaktadır.

“Hiç kimse bu saldırıların AKP hükümetinin ve Türk istihbarat örgütlerinin bilgisi dışında olduğunu söyleyemez. AKP bu saldırıların hesabını mutlaka vermek durumundadır.

“AKP, Tıl Ebyad YPG tarafından IŞİD'in elinden alınınca sanki kendi elinden alınmış gibi tepki göstermiş, Rojava devrimini tehdit etmiş; daha da ileri giderek YPG IŞİD'in işgali altında olan Cerablus'u kurtarırsa müdahale edeceğini açıklamıştır.

“Tüm bu gerçekler AKP ile IŞİD'in nasıl bir otaklık içinde olduğunu kanıtlamıştır. IŞİD'i en fazla savunan AKP hükümeti olmuştur.

“PYD'yi IŞİD'ten daha tehlikeli görmesi, bu hükümetin Kürt düşmanlığının ne düzeyde olduğunu tartışmasız gözler önüne sermiştir.

“AKP'ye karşı mücadele” 

“Tayyip Erdoğan ve AKP Türkiye'yi Kürtlere ve demokrasi güçlerine karşı kirli savaşın yürütüldüğü bir ülke haline getirmek istemektedir. Bu nedenle tüm demokratik ve özgürlükçü güçler AKP'nin bu kirli politikasına karşı derhal ayağa kalkmalıdır.

“Çünkü AKP ve Türk devleti Kürt düşmanlığını bırakıp Kürt sorununu çözmediği müddetçe bu yönlü politikaları sürdüreceklerdir. Bu kirli politikayı ancak ayağa kalkan Kürt halkı ve demokrasi güçleri durdurabilir.

“Bu temelde tüm halkımızı ve demokrasi güçlerini Suruç katliamından birinci dereceden sorumlu olan AKP hükümetine karşı mücadeleyi yükseltmeye; derhal bir demokrasi programıyla bu kirli politikalara müdahale etmeye çağırıyoruz.” 

Haber Ara