Dolar

32,4537

Euro

34,8244

Altın

2.446,27

Bist

9.914,05

Katalan lider İspanya'ya mektup gönderdi: Görüşmezseniz...

Katalonya lideri Carles Puigdemont, İspanya Başbakanı'na gönderdiği mektupta kendileriyle görüşmemesi halinde bağımsızlık ilan edeceklerini söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-19 14:55:09

Katalan lider İspanya'ya mektup gönderdi: Görüşmezseniz...

İspanyol hükümet sözcüsü Inigo Mendez de Vigo, 11.30'da konuyla ilgili açıklama yapılacağını açıkladı. Reuters'ın hükümet kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Puigdemont'un mektubunun ardından Cumartesi günü konuyu görüşmek üzere bir araya gelecek olan İspanyol hükümeti, anayasanın 155. maddesini işleterek Katalonya'nın özerkliğini askıya alacak.

SÜRE DOLDU

İspanya'nın Katalonya Özerk Bölgesi liderine bağımsızlık isteğinden vazgeçmesi için verilen süre sabah saat 10:00'da doldu. Katalonya bölgesi lideri Carles Puigdemont 1 Ekim'de yapılan bağımsızlık referandumun ardından İspanya hükümetine bağımsızlık ilan edeceğini söylemiş fakat resmi olarak konuya tam bir açıklık getirmemişti. Referandumu geçersiz ve anayasaya aykırı kabul eden Madrid hükümeti Carles Puigdemont'dan istediği yanıtı almazsa bölgenin özerkliğini geçici olarak askıya alma yetkisine sahip. İspanya'nın en fazla turist çeken özerk bölgesi Katalonya hem bağımsızlık yanlısı gösterilere hem de iki bağımsızlık yanlısı liderin tutuklanması ardından başlayan grevlere ev sahipliği yapıyor. Cumartesi günü ise büyük bir gösteri düzenlenmesi bekleniyor.

 

Haber Ara