Dolar

32,4643

Euro

34,8262

Altın

2.445,43

Bist

9.909,62

Karadeniz'den Hakkari'ye gelin

Hakkari'de TRT muhabiri olarak görev yapan Rıdvan Dalmaz, Trabzonlu Burcu Keleş ile dünya evine girdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-30 13:15:07

Karadeniz'den Hakkari'ye gelin
Hakkari'de TRT muhabiri olarak görev yapan Rıdvan Dalmaz, Trabzonlu Burcu Keleş ile dünya evine girdi.

Hakkari Üniversitesinde görev yapan Trabzonlu Burcu Keleş, yaklaşık bir yıl önce Hakkarili Rıdvan Dalmaz ile tanıştı. Arkadaşlıkları aşka dönüşen çift, evlenmeye karar verdi. Hakkarili Dalmaz ailesi, Karadeniz bölgesine giderek Keleş ailesinden kız istedi. Ailelerin rıza göstermesi üzerine düğün yapmaya karar verildi.

Trabzon'da yapılan ilk düğünde, damat Rıdvan Dalmaz Karedeniz yöresine ait şarkılar seslendirerek büyük alkış aldı. Düğün töreninde Hakkarili ve Karadenizliler kol kola girerek iki yöreye ait müzikler eşliğinde saatlerce halay çektiler.

Trabzon'daki düğün töreninin sona ermesi ile birlikte Trabzonlu aile Hakkari'ye geldi. Hakkari'deki bir halı sahada yörenin örf ve adetlerine göre Burcu ve Rıdvan çifti için bir gün süren görkemli bir düğün töreni yapıldı. Düğünde horon tepindi, Karedeniz yöresine has oyunlar sergilendi. Karadenizli ve Hakkarililer her iki yöreye ait oyunlara eşlik ederek doyasıya eğlendiler.

Oldukça görkemli geçen düğün törenine ildeki gazeteciler, akademisyenler, daire amirleri, Hakkari ve çevre illerden çok sayıda davetli katıldı.

Haber Ara