Dolar

32,4408

Euro

34,7814

Altın

2.448,64

Bist

9.931,68

Karaciğeriniz kötü olduğunda vücudunuzun size gönderdiği 5 işaret

Pestisitler, koruyucular, gıda boyası, tütün … Fazla tüketildiğinde, karaciğer işten bunalmış ve bizi uyarmak için uyarı sinyalleri veriyor. İşte dikkat etmeniz gereken 5 işaret.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-01 12:53:01

Karaciğeriniz kötü olduğunda vücudunuzun size gönderdiği 5 işaret

İnsan vücudunun gerçek bir "arıtma tesisi" olarak hareket eden bu hayati organ olan karaciğer, ultra sanayileşmiş yiyecekler de dahil olmak üzere her türlü aşırılık tarafından çok hızlı bir şekilde boğulmuş bulabilir. Neyse ki, vücudumuz bunu düzeltmek için bize yukarı yönde bazı uyarı sinyalleri veriyor. Olası karaciğer fonksiyon bozukluğuna karşı sizi uyarabileceği için vücudunuzu dinleyin.

Pestisitler, koruyucular, gıda boyası, alkol, tütün… Fazla tüketildiğinde, karaciğer işten bunalmış ve bizi uyarmak için uyarı sinyalleri veriyor. İşte dikkat etmeniz gereken 5 işaret. 

5-signes-que-votre-corps-vous-envoie-quand-votre-foie-va-mal-1200x667 Karaciğer: Ne için ve
neden ona bakmalıyız?

Karaciğer, insan vücudundaki en büyük hayati organdır. Ayrıca, düzgün çalışması için gerekli olan 500'den fazla işlevi tek başına gerçekleştirir. Safra üretiminden, proteinlerin, karbonhidratların, demir ve kolesterolün metabolizmasından vitamin ve minerallerin depolanmasına kadar çeşitlilik gösterirler. En önemli rolü, biriken kandan diğer organlara zarar verebilecek toksik atıkların süzülmesidir .
Sağlıklı bir karaciğer, vücudun bir bütün olarak düzgün çalışmasını sağlar. Ancak bakım yapılmazsa bundan kaynaklanabilecek hastalıklar hafife alınmamalıdır. Karaciğer sirozu, hepatit, yağlı karaciğer veya karaciğer kanseri. Çoğu kötü beslenme veya kötü yaşam tarzından kaynaklanabilir. Olası bir karaciğer fonksiyon bozukluğunu fark
etmenize yardımcı olacak 5 işaret

Olası bir karaciğer problemini tespit etmek için vücudunuzu dinlemek çok önemlidir. Bazı belirtiler kulaklarınıza güvenmenizi sağlayabilir ve doğru tedaviyi reçete edip zamanında harekete geçmeniz için bir doktora görünmenizi isteyebilir.

İşte bir Amerikan araştırma hastanesi federasyonu olan Mayo Clinic tarafından vurgulanan 5 tanesi:

1. Deride kaşıntı ve hassasiyet

Toksin birikmesi vücutta rahatsızlığa neden olabilir. Karaciğer onları tahliye edemediğinden, bu ciltte hoş olmayan bir reaksiyona neden olabilir.
Kan damarlarında küçük iltihaplar meydana geldiğinde ciltte kaşıntı oluşur 2. Ağırlık hissi

Karaciğer problemlerinde, özellikle aşırı alkol tüketiminde, sonunda karaciğeri etkileyen bir ağırlık hissi oluşabilir. Klinik muayene, sindirim sistemi, bağırsak veya karaciğer hastalığı olup olmadığını belirleyebilir. lourdeur 3. Ani kilo kaybı

İştah kaybına bağlı ani ve açıklanamayan kilo kaybı, biri siroz olmak üzere birçok sağlık sorununa işaret edebilir. Bu hastalık hızlı bir şekilde tedavi edilmelidir, aksi takdirde karaciğer kanserine yol açabilir. 4. Tekrarlayan yorgunluk hissi

Hepimizin yorgun hissettiğimiz zamanlar vardır. Ancak yorgunluk sabit olduğunda, karaciğerde az çok ciddi bir soruna işaret edebilir. Profesör Marcellin, enerji eksikliği, ilgi kaybı ve hatta depresyon da gözlemlenebileceğinin altını çiziyor.

fatigue-4 5. Hematom ve sık kanama

Fransız Hepatoloji Derneği'nin (AFEF) web sitesine göre, bunlar kusmada kan, dışkıda siyah veya kırmızı kan, burun veya diş etlerinde kanama ve ayrıca sık sık morarmayı içerir.
Karaciğer disfonksiyonu risklerini önlemek veya sınırlamak için en iyi yol sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemektir. Bazı belirtiler hafif bir soruna işaret ederken, diğerleri çok daha ciddi hastalıkların göstergesidir. Not Bu belirtiler karaciğer hastalığına özel değildir ve diğer sağlık sorunları gösterebilir. Bu nedenle, güvenilir bir teşhis için bir doktora görünmek zorunludur. Sağlıklı bir karaciğer için bazı ipuçları

Günlük hayatınıza entegre edilmesi çok kolay olan bu birkaç ipucu ve püf noktası, karaciğerinize yönelik riskleri önlemek için daha iyi bir yaşam tarzı benimsemenizi ve işlevlerini en iyi şekilde yerine getirmesini kolaylaştırmanızı sağlayacaktır.
Böylece onun "yeni bir cilde" sahip olmasına yardım edeceksiniz. Çünkü bu organın harika avantajlarından biri de kendini yenilemesi, sadece biraz destek vermen gerekiyor!
Alkolü kesinlikle bırakın… Akşamları iyi bir sebze suyu için!
Günde bir fincan kahve iç ... tabii ki şekersiz!
Şeker tüketiminizi sınırlayın… badem veya diğer kuruyemişler gibi eşit derecede lezzetli ikameleri tercih edin!
Yemeklerinize sarımsak ve soğan ekleyin… kükürt bileşimleri karaciğerin enzimlerini salmasına ve toksinleri daha iyi tahliye etmesine yardımcı olur!
Kara turpu keşfedin… bu yumru, mükemmel bir karaciğer süzgeci. Meyve suyunda, salatada veya hatta pişirildiğinde etkisi çok çabuk hissedilecek!

Kaynak: Santeplusmag

Haber Ara