Dolar

32,5818

Euro

35,0262

Altın

2.458,27

Bist

9.796,56

Kanser ilacının koronavirüs karşısında etkisiz olduğu açıklandı

Ünlü ilaç firması AstraZeneca'nın ürettiği kan kanseri ilacı Calquence'ın koronavirüs tedavisinde etkisiz olduğu ortaya çıktı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-12 17:42:45

Kanser ilacının koronavirüs karşısında etkisiz olduğu açıklandı

İngiltere-İsveç ortaklığı olan ünlü ilaç şirketi tarafından kan kanseri tedavisi için kullanılan Calquence ilacının Covid-19 tedavisinde başarısız olduğu açıklandı.

Koronavirüse karşı etkisiz

AstraZeneca şirketi tarafından “hayal kırıklığı” olarak açıklanan durum sonrasında AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi işbirliğinde geliştirilen koronavirüs (Covid-19) aşısının etkilenmediği belirtildi.

Reuters'ın haberine göre, koronavirüs hastalarının bağışıklık sisteminde oluşan semptomları engellemesi amaçlanan kan kanseri ilacı Calquence'in sonuçları başarısız oldu.

AstraZeneca'nın en önemli rakiplerinden ABD'li ilaç şirketi Pfizer ile Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirmekte olduğu potansiyel aşının virüse karşı yüzde 90'dan fazla etkili olduğu bildirilmişti.

Daha önce yapılan ortak açıklamada, koronavirüse karşı BNT162b1 adlı alternatif aşının yüzde 90'dan fazla etkili olduğu açıklanmıştı.

Haber Ara