Dolar

32,4432

Euro

34,7597

Altın

2.441,10

Bist

9.919,12

Kalbinden elma büyüklüğünde tümör çıkarıldı

Nefes darlığı, çabuk yorulma ve kalp krizi şikayetleriyle başvuran 77 yaşındaki Memduha Kurucu'nun kalbinden elma büyüklüğünde tümör çıkarıldı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-07 14:27:21

Kalbinden elma büyüklüğünde tümör çıkarıldı
Nefes darlığı, çabuk yorulma ve kalp krizi şikayetleriyle başvuran 77 yaşındaki Memduha Kurucu'nun kalbinden elma büyüklüğünde tümör çıkarıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Kalp ve Damar Cerrahisi Ana bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ferit Çiçekcioğlu, "Hastanemize kalp krizi, kalp yetmezliği ve nefes darlığı şikayetiyle müracaat eden 77 yaşındaki bir hastamızda kardiyolog arkadaşlarımızın değerlendirmesi sonucunda kalpte miksoma denilen bir tümör çeşidi olduğu tanısı konuldu. Böylelikle hastayı kalp damar cerrahisi bölümüne yönlendirdiler. Bu tümörün kalbin içindeki dolaşımı bozması ve kanın akciğerde göllenmesi sonucu hastada sık sık nefes darlığı şikayetine sebebiyet vermekteydi. Ameliyatı açık kalp ameliyatı tekniği ile gerçekleştirdik. Hastayı koroner by-pasa bağladıktan sonra kalbi açarak kalbin içindeki 4x4 cm elma büyüklüğünde intraoperatif kitleyi başarı ile çıkardık. Bu cerrahi operasyonda tümörü kalp kapakçığına zarar vermeden çıkarmış olmak önemli. Kitlenin yapıştığı tabandaki yeri tekrarlamaması adına yaktık. Hastamızı yedinci günü sonrası geçmişe dönük şikayetleri ortadan kaldırarak taburcu ediyoruz" diye konuştu.

Bu gibi vakalarda erken müdahalenin önemli olduğuna değinen Prof. Dr. Çiçekcioğlu kitlenin alınmamasının zamanla kalp kapakçığına baskı yapacağından dolayı akciğerlerde ödeme, ani inmelere hatta ölüme kadar sonuçlar doğurabileceğini ifade etti. Prof. Dr. Çiçekcioğlu, hastanın bundan sonraki süreçte, dikkat edilmesi gerekenlere uyduğu müddetçe, sağlıklı biçimde yaşamına devam edebileceğini sözlerine ekledi.

Haber Ara