Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Kadirov bir ismi daha tutuklatmış olabilir

Çeçenya’da 60 yaşındaki bir insan hakları eylemcisi arabasında uyuşturucu bulundurmaktan tutuklandı. Oyub Titiev’in insan hakları ihlalleri üzerine yaptığı bildirimler nedeniyle yetkililerce bir bahane uydurularak tutuklandığı öne sürülüyor. Uygulamada parmağı olduğu konuşlan isim ise: Ramazan Kadirov.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-11 12:49:17

Kadirov bir ismi daha tutuklatmış olabilir

TIMETURK - ÇEVİRİ 

Arabasında naylon paket içinde marihuana bulundurmakla suçlanan Oyub Titiev'in Güney Rus cumhuriyeti Çeçenya'da İnsan Hakları Abidesi Merkezi'nde (Memorial Human Rights Centre) yönetici olduğu bildirildi. 10 yıla kadar hapisle suçlanan Titiev'in 7 saat gözaltında tutulduktan sonra Kurchaloi'de bir polis karakoluna getirildiği iddia edildi.

"RAMAZAN KADİROV'UN PARMAĞI VAR" İDDİASI

Rus insan hakları eylemcileri ise tutuklamanın Çeçenya'nın Kremlin kontrolündeki lideri Ramazan Kadirov'a yönelik eleştirileri ortadan kaldırma hamlesi olduğu öne sürüldü.

Kadirov ise işkence, zorla kaybolma ve yargısız infazlarla ilgili sayısız suçlamayı reddediyor.

SAYISIZ ÖLÜM TEHDİDİ ALDI

Son yıllarda sayısız ölüm tehdidi alan Titiev'in yöneticisi olduğu insan hakları merkezini, arkadaşı Natalia Estemirova'nın 2009'da öldürülmesinden sonra açtığı belirtiliyor.

PARLAMENTODA GÜNDEM OLMUŞTU

Çeçen Parlementosu'nda parlemento sözcüsü Magomed Daudov'un insan hakları eylemcilerini “insanlığın düşmanı” olarak tanımlamasından iki hafta sonra ise Titiev'in tutuklandığı ifade ediliyor. Arkadaşları ise Titiev'i ağzına içki oymayan dinine sıkı bağlı biri olarak tanımlayarak iddiaları saçma bulduklarını ifade ediyor.

"UYUŞTURUCU BULUNDURUYOR" TAKTİĞİ

İnsan hakları eylemcilerini bu şekilde suçlayarak muhafazakar Çeçen halkının gözünden düşürme taktiği uygulandığı öne sürülüyor. 2014'te Kadirov'u kamu önünde eleştiren Ruslan Kutaev'in aynı suçlamadan hapis yattığı, gazeteci Zhalaudi Geriev'in ise yine Kadirov'u internet sitesinde eleştiren haberler yaptığı için 2016 tutuklandığı bilgisi haberde yer alıyor. İki kişinin de gözaltında işkenceye uğradığı daha önce gündeme gelmişti.

 

Haber Ara