Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Kaçış sendromu hastalığı nedir? Mehmet Ali Erbil'de kaçış sendromu hastalığı mı var?

Kaçış sendromu hastalığı nedir? Kaçış sendromu hastalığının belirtileri nelerdir? Kaçış sendromu hastalığının tedavisi var mı? Mehmet Ali Erbil'de kaçış sendromu hastalığı mı var?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-17 21:05:43

Kaçış sendromu hastalığı nedir? Mehmet Ali Erbil'de kaçış sendromu hastalığı mı var?

Kaçış sendromu hastalığının tıp dilindeki karşılığı Capillary leak syndrome olarak bilinir. Mehmet Ali Erbil'e de geçen sene kaçış sendromu hastalığı teşhisi konmuştu.

Kaçış sendromu hastalığı nedir?

Atardamarlar ile toplardamarları birleştiren, dokulara gerekli olan besin ve oksiyeni sağlayan kılcal damarların bilinmeyen bir nedenle sıvı, mineral ve protein kaçırması rahatsızlığına kaçış sendromu hastalığı denir. Zamanla dışarı sızan sıvılar akciğer, kalp, karın gibi organlarda birikmeye başlayarak istenilmeyen ataklara neden olmaktadır. Bundan dolayı hastalar en çok bu ataklardan rahatsız olmaktadırlar.

Kaçış sendromu hastalığının belirtileri nelerdir?

Sinsi bir şekilde ilerleyen kaçış sendromu hastalığı ataklar başladığı anda fark ediliyor. Laboratuvar sonuçlarına göre değerlendirilen hastaların bağırsaklarında ödem, kaslarında sıvı, kanlarında mikrop ve kalp zarında asit birikmesi gibi durumlar durumlar tespit edilebiliyor.

Genel olarak belirtileri ise; ani tansiyon düşüklüğü, vücutta şişlikler ve ödemler, kanda albümin azalması, kanın renginin koyulaşması, yorgunluk ve halsizlik, ateş, baş ve kas ağrısı, baş dönmesi, bulantı, sinirlilik, susuzluk ve ödem olarak ortaya çıkmaktadır.

Kaçış sendromu hastalığının tedavisi var mı?

Kaçış sendromu hastalığı hala tam olarak çözülemeyen türde bir hastalık olduğu için kesin bir tedavi yöntemi yoktur. Hastanın durumuna göre çeşitli ilaç tedavileri uygulanabilmektedir. 

 

 

Haber Ara