Dolar

32,4663

Euro

34,6962

Altın

2.436,70

Bist

9.908,63

Juan Guaido, ABD ordusu ile 'işbirliği' istiyor

Venezuela'da ABD destekli muhalif lider Juan Guaido, temsilcisine ABD ordusu ile 'işbirliği' konusunda görüşmesi talimatı verdiğini açıkladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-12 08:36:44

Juan Guaido, ABD ordusu ile 'işbirliği' istiyor

ABD destekli muhalif lider Juan Guaido, bir grup askerle 30 Nisan'da başarısızlıkla sonuçlanan kalkışma girişiminde rol aldığı için tutuklanan AN Birinci Başkan Yardımcısı Edgar Zambrano için başkent Caracas'ın Baruta semtinde düzenlenen protesto mitinginde taraftarlarıyla buluştu.

ABD ORDUSUYLA "İŞBİRLİĞİ" İSTİYOR

Guaido, ABD'deki temsilcisi Carlos Vecchio'ya ABD Ordusu Güney Komutanı Craig Faller ile görüşmesi talimatı verdiğini aktardı.

"Büyükelçimiz Vecchio'dan, direk ilişki kurabilmek ve işbirliği için bir anlaşmaya varabilmek amacıyla Güney Komutanı Amiral Craig Faller ile derhal görüşmesini istedim" ifadelerini kullandı.

ABD'Lİ KOMUTAN: VENEZUELA'DAN DAVET BEKLİYORUM

ABD Ordusu Güney Komutanlığı 9 Mayıs'ta Twitter hesabından Faller'in Venezuela ordusu içindeki Guaido destekçileri ile konuşmak için Guaido'nun davetini beklediğine yönelik açıklamalarını paylaşmıştı.

ASKERİ MÜDAHALEYE YEŞİL IŞIK

Venezuela'da 30 Nisan'da ABD'nin açık destek verdiği bir darbeye kalkıştıktan birkaç gün sonra BBC'ye röportaj veren Juan Guaido, ABD'nin olası bir askeri müdahalesi ile ilgili sinyaller vererek "tüm seçenekleri değerlendireceğini" söylemişti.

 

 

Haber Ara