Dolar

32,4655

Euro

34,7249

Altın

2.438,63

Bist

9.894,34

Japon heyet EXPO alanını gezdi

Japon heyet EXPO alanını gezdi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-25 15:45:19

Japon heyet EXPO alanını gezdi
Gelecek yıl Antalya'da düzenlenecek botanik EXPO'suna iki bahçe ile katılacak Japonya heyeti, sergi alanını gezdi.

"Çiçek ve çocuk" temalı EXPO 2016 Antalya'ya katılmaya karar veren Japonya'dan bir grup heyet, Antalya'ya geldi. Japonya Tarım, Ormancılık ve Balıkçılık Bakanlığı EXPO 2016 Antalya Koordinatörü Seiichi Yokoi başkanlığındaki 5 kişilik heyet, Aksu ilçesindeki sergi alanında incelemelerde bulundu.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Vekili Faik Akturan'dan kongre merkezi, ülke bahçeleri ve projeler hakkında bilgi alan heyet, kendi projelerinin de sunumunu yaptı.

Seiichi Yokoi, çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü gördüklerini belirterek, Japonya olarak iyi bir sergi alanı yapmak istediklerini söyledi.

Japonya'nın iç bahçelerdeki projesini yapacak Arazi, Altyapı Ulaşım ve Turizm Bakanlığı, Yeşil Alanlar, Çevre, Uluslararası Politika Direktörü Kazuhiko Mochızuki de Japon bahçelerinin tarihsel övgüler içeren bahçeler olduğuna dikkati çekti.

Türkiye'ye yönelik değil, dünyaya yönelik bir bahçe hazırlığı içinde olduklarını anlatan Mochızuki, "Sadece Türkiye'den gelecek katılımcıların değil, dünya ülkelerinden bu EXPO'yu ziyaret edecekler için özenli bir şekilde iyi bir Japon bahçesi hazırlamak için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Haber Ara