Dolar

32,4455

Euro

34,7811

Altın

2.439,71

Bist

9.931,98

İtalyan mezarlık görevlisi: Ölüler yakında tekrar gelmeye başlayacak!

İtalya'da bir mezarlık yöneticisi, The Observer gazetesine verdiği demeçte, 'Ölüler yürürlükte - günde 50 veya 60 - iki ay boyunca gelmeyi bırakmadılar. Korkunçtu. Ve şimdi enfeksiyonlar yeniden artıyor. Gençler, yaşlı insanlara bulaşıyor ve çok yakında ölüler tekrar gelmeye başlayacak' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-26 13:04:21

İtalyan mezarlık görevlisi: Ölüler yakında tekrar gelmeye başlayacak!

Geçen bahar, koronavirüs salgınının en yoğun olduğu dönemde günde 50 ila 60 sakinin öldüğü bir İtalyan kasabasında korkular artıyor.

Kuzey İtalya'daki Bergamo sakinleri, ülke büyük ölçüde komşu ülkelere göre daha düşük koronavirüs vakaları bildirmesine rağmen vakaların tekrar artmasını endişe ile izliyor.

Bir mezarlık yöneticisi, The Observer gazetesine verdiği demeçte, "Ölüler yürürlükte - günde 50 veya 60 - iki ay boyunca gelmeyi bırakmadılar. Korkunçtu. Ve şimdi enfeksiyonlar yeniden artıyor. Gençler, yaşlı insanlara bulaşıyor ve çok yakında ölüler tekrar gelmeye başlayacak" dedi.

Salı günü sırasıyla 10.799, 10.088 ve 4.926 vaka bildiren İspanya, Fransa ve İngiltere gibi diğer ülkelerle karşılaştırıldığında salgını İtalya, diğer ülkelere göre daha iyi yönetiyordu.

Ancak Çarşamba günü, yaklaşık 37.000 İtalyan'ın öldüğü ilk dalgada vaka yükünü yaşayan Lombardiya bölgesindeki enfeksiyonlar iki katından fazla arttı. Tek bir günde 4.100'den fazla vaka rapor edildi ve bu vakaların 1.800'den fazlası bölgenin ekonomik merkezi olan Milano'daydı.

Ülke, bir yaz gevşek kısıtlamaların Başbakan Giuseppe Conte'nin yenilenen tecrit ve sokağa çıkma yasaklarını teşvik etmesine yol açmasının ardından Cuma günü ülke çapında toplam 19.000 yeni vaka kaydetti.

Ülke çapında bir maske kullanımı, son aylarda vakalarda bir azalmaya yol açtı, ancak son zamanlarda daha genç bir nüfus kısıtlamaları aştı. Hastaneye yatışlar arttı.

Bölge liderleri ve Başbakan Conte, dün geç saatlerde toplandı ve virüsün yayılmasını durdurmak için ülke çapındaki tüm sinemaların, yüzme havuzlarının ve spor salonlarının kapatılması konusunda anlaştılar. Barlar ve restoranlar yerel saatle 18: 00'de kapanmaya zorlanacak, ancak bazı genel amaçlı dükkanlar açık kalmaya devam edecek.

Yine de ilkbaharın anıları, en kötü etkilenen şehir olan, morgların ve mezarlıkların hızlı ölü sayısıyla başa çıkmaya çalıştığı Bergamo'da kalıyor. Belediye aşırı ölümler karşısında ceset toplamada zorluk çekince, orduyu yardıma çağırmıştı.

İtalya, cesetleri depolamak için mobil soğutma üniteleri kuran ilk ülke oldu.

Bergamo belediye başkanı Giorgio Gori, The Observer'a "İkinci dalga birinciden farklı. Mart ayında, kuzeyde yoğunlaştı, şimdi her yerde. Bazı insanlar için bu, salgının ilk gerçek deneyimidir, bu yüzden bizim yaşadığımız deneyimi yaşayabilirler" dedi.

Kaynak: Newsweek

Haber Ara