Dolar

32,4812

Euro

34,7667

Altın

2.442,86

Bist

9.939,31

İsveç’te Mossad suikasti!

El Fetih, Mossad’ın İsveç’te bir Filistinliye suikast düzenlediğini iddia etti.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-23 19:06:29

İsveç’te Mossad suikasti!

TIMETURK | ÇEVİRİ

Gazze'deki El Fetih kaynaklarının bildirdiğine göre, İsrail İstihbarat Servisi Mossad, İsveç'in güneyinde bir Filistinliye suikast düzenledi. Haaretz'in Salı günü yayınladığı habere göre, Gazze Şeridi'nin eski sakinlerinden Muhammed Tahsin el-Bazam, kimliğin bilinmeyen bir saldırgan tarafından öldürüldü. El Bazam, Limmared kentindeki dairesinde yakın mesafeden vurularak öldürüldü.

İSVEÇ POLİSİ: MASKELİ SALDIRGANLAR BALKONDAN GİRDİ

Babası Tahsin el-Bazam, oğlunun Yahudi olan komşusuyla tartışması sonucu öldürüldüğünü iddia etti.

İsveç polisi Pazar günü olayla ilgili bir açıklama yayınladı ve şu açıklamaları yaptı:

"Raporlara göre maskeli birkaç kişi daireye balkondan girdi ve içeride cinayeti işledi. Cinayeti işledikten hemen sonra ortadan kayboldular."

İSRAİL'İN ELİNDE ESİR MİYDİ?

Fetih hareketinin Gazze kolu, yayınladığı açıklamada Bazam cinayetinden Mossad'ı sorumlu tuttu. Birçok Filistinli internet sitesi Fetih'in açıklamasını ele aldı ve Bazam'ın, bir zamanlar İsrail'in elindeki esirlerden olduğunu iddia etti.Ancak Filistin Esir Kulübü, İsrail gazetesi Haaretz'e yaptığı açıklamada, Bazam'ın kaydının ellerinde bulunmadığını ve iddianın doğrulanması gerektiğini söyledi. Filistin Esir Kulübü Dış İlişkiler Başkanı İssaKarak, Bazam'ın eski esirlerden olmadığını açıkladı.

Bazam'ın babası, Filistinli bir haber ajansı ile yaptığı röportajda, oğlunun marketing işinde olduğunu ve hiçbir siyasi hareketle ilişkisi olmadığını bildirdi. Bölgedeki yerel bir hastaneye kaldırılan Bazam sonra, Gothenburg'daki bir başka hastaneye aktarıldı ve orada hayatını kaybetti.Filistin Dışişleri Bakanlığı kaynakları, İsveç'teki elçiliğin polis soruşturmasını takip ettiklerini ve haberleri beklediklerini belirtti.

YOKSA IRKÇI BİR SALDIRI MI?

Bazam'ın İsveç'te imamlık yapan babası, oğlunu iki kişinin öldürdüğünü iddia etti. Bazam, oğlunun sık sık alkol ve uyuşturucunun da olduğu partiler düzenleyen komşusundan yakındığını bildirdi. Oğlunun bu nedenle öldürüldüğünü düşünüyor. Baba, "Belki aralarında cinayetle sona eren bir tartışma çıkmıştır ya da Filistinli bir Arap ve Müslüman olduğu için ırkçı bir yaklaşımla onu hedef seçip öldürmüşlerdir" şeklinde konuştu.

Böylece Bazam, ölümü Mossad'a atfedilen birçok kişi arasında yerini aldı. Ölümü Mossad ile ilişkilendirilen önde gelen kişiler arasında 2008 yılında Şam'da bombalı saldırıda öldürülen Hizbullah komutanı İmadMuğniye ve 2013 yılında Beyrut'ta örgütün teknolojik ekipmanından sorumlu Hasan El-Lakkis yer alıyor.

Kaynak: Middle East Eye

Haber Ara