Dolar

32,4652

Euro

34,8281

Altın

2.452,43

Bist

9.891,91

İşte İstanbul’un kar karnesi

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre İstanbul’da kar yağışı bugün itibariyle 50 cm’i buldu. Mega kente en son 1951 yılında 86 cm ve 1987 yılında 80 cm kar yağdığı açıklandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-09 19:05:26

İşte İstanbul’un kar karnesi

Geldi gelecek derken yurt genelinde etkili olan kar yağışı nihayet İstanbul'da da kendini gösterdi. Karla karışık yağmurun ardından kentte bugün itibari ile yoğun olarak kendini hissettiren kar yağışı neredeyse kentte hayatı durma noktasına getirdi. Okullar tatil edilirken, mesai saatlerinde düzenlemeye gidildi. Sokak hayvanları da unutulmadı.

REKOR 86 CM
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da başta Sarıyer, Kartal, Florya, Bahçeköy, Şile, Göztepe ve çeşitli noktalarda yaptıkları ölçümlerle yetkilileri bilgilendirmeye devam ediyor. Genel Müdürlükten alınan bilgilere göre mega kentte kar yağış oranları şu şekilde sıralandı:

"15 Aralık 1951'de 86 cm, 9 Mart 1987'de 80 cm ve 6 Mart 1987 yılında 60 cm."
Meteoroloji Genel Müdürlüğünün ülke genelinde bin 674 adet gözlem sistemi bulunuyor. Bunlardan bin 452 adeti Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu (OMGİ) olarak hizmet verirken, 260'sı ise kar ölçümleri yapıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentte ölçülen kar kalınlıklarını açıkladı. Yapılan açıklamada Çatalca-Subaşı'nda kar kalınlığının 122 cm ölçüldüğü belirtildi.

İBB, kar yağışının Boğaz çevresi, Beykoz, Sarıyer, Ümraniye, Maslak, Kağıthane, Fatih, Beşiktaş, Kavacık, Şişli, Eyüp, Arnavutköy, Sultangazi ve Kemerburgaz'da tipi şeklinde devam ettiğini kaydetti.
Kar yağışının başlaması ile TEM ve D-100'de kış lastiği veya zincir takmayarak yolda kalan 250 TIR ve ağır vasıta itfaiye ile yol bakım ekipleri tarafından çekildiğini belirten İBB, bu sabah saat 08:00 itibariyle ölçülen kar kalınlıklarını ise şöyle açıkladı:

- Çatalca-Subaşı: 122 cm,
- Hadımköy, Yassıören: 105 cm,
- Büyükçekmece, Sultangazi, Arnavutköy 68 cm,
Başakşehir, Esenyurt, Beylikdüzü, G.O.Paşa: 62 cm,
- Ağva-Teke, Beykoz, Sarıyer, Zekeriyaköy: 55 cm,
- Alemdağ, Ömerli, Alibeyköy, Kağıthane, Maslak:45 cm,
- Uğur Mumcu, Çamlıca, Bahçelievler, K.Çekmece: 35 cm,
- Çekmeköy, Ümraniye, Sancaktepe: 30 cm,
- Ataşehir, Maltepe, Kadıköy, Üsküdar, Şile, Beşiktaş, Bakırköy: 20-25 cm,
- Pendik, Kartal, Tuzla: 10-15 cm.

Ara sokaklar kar altında, üst geçit merdivenleri buz tuttu

İSTANBUL'da etkili olan kar, haftanın ilk iş günü işe gitmek için evlerinden çıkanlar zor anlar yaşattı. Üst geçitlerde biriken kar nedeniyle vatandaşlar yürümekte zorlandı.

Şişli'de sabah işe gitmek için evlerinden çıkanlar, etkili olan kar yağışı nedeniyle zor anlar yaşadı. Ana arterler açık olmasına rağmen ara sokaklar kar altındaydı. Ara yollardaki sürücüler ise araçlarını çıkarmak için büyük çaba gösterdi. Yolda yürüyenler ise düşe kalka gitmek zorunda kaldı. Paşa Mahallesi ile Halide Edip Adıvar Mahallesi'ni birbirine bağlayan üst geçitten geçmek isteyenler buz tutan merdivenler nedeniyle zor anlar yaşadı. Bazıları trabzanları tutarak ilerlerken, bazıları da üst geçitten kayarak indi.

Sürücüler ve yayaların karla mücadelesi

İstanbul'da kar 4 gündür etkisini sürdürüyor. Kar birçok noktada özellikle de araç sürücüleri için çileye dönüştü.

Karla kaplı Şişli Akağlar Caddesi'nde araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Araçlar yamaçları çıkamayarak patinaj yaptı. Sürücüler karlı caddeyi aşabilmek için dakikalarca çaba harcadı. Bu anlarda bazı araçların yokuş aşağı kaydığı görüldü. Yoğun kar yağışı ve yolların karla kaplı olması nedeniyle vatandaşlar da yürümekte zorlandı.

SULTANGAZİ'DE ARA SOKAKLARDA ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Yoğun kar yağışı bugün de etkisini gösteriyor. Sultangazi'deki bir çok ara sokak karla kaplandı. Kar nedeniyle sokak aralarında araçların geçişi neredeyse imkansız hale geldi. Sokaklardan çıkmaya çalışan sürücüler ise kara saplandı. Bir sürücü, küreklerle saplandığı aracını kardan çıkarmaya çalıştı. Ara sokaklarda oluşan kar kalınlığı ilginç görüntüler oluşturdu. Sokakta bulunan araçların büyük kısmı kar nedeniyle neredeyse görünmüyor.

DURAKLARDA UZUN SÜRE OTOBÜS BEKLEDİLER

Kar yoğunluğu nedeniyle toplu taşıma araçları seferlerinde de aksama meydana geldi. Hal böyle olunca, duraklardaki yolcular uzun süre beklemek durumunda kaldı.

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI DEVAM EDİYOR

Cuma gününden itibaren İstanbul'da etkisini sürdüren kar yağışı bu gece de devam etti. Kar yağışıyla beraber sabah saatlerinde hava sıcaklığında da büyük düşüş yaşandı.

Gaziosmanpaşa Meydanı'nda bulunan termometre saat 04.47'de -4 dereceyi gösterdi. Mahalle aralarındaki araçların üstlerinin tamamen karla kaplandığı gözlenirken, yol kenarlarında ise park edilmiş çok sayıda araç olduğu görüldü.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi'de yaşanabilecek kazalara karşı tüm sürücüleri önlem almaya davet ederek, gece boyunca uyarılarına devam etti.

İSTANBUL'da Cuma günü akşam saatlerinde başlayan kar yağışı bu gecede yoğun şekilde devam etti. Karayolları ekipleri herhangi bir olumsuzluğa karşı sabah saatlerine kadar kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam etti.

TAKSİM MEYDANI BEYAZA BÜRÜNDÜ

Yağış sırasında Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi beyaza bürünürken, vatandaşlar kar yağışı nedeniyle yürümekte zorlandı. Birçok kişi şemsiyelerini açarak kardan korunmaya çalışırken, bazı vatandaşlar ise karda dolaşarak kar yağışının tadını çıkardı.

Haber Ara