Dolar

32,4455

Euro

34,7811

Altın

2.439,71

Bist

9.931,98

İşte huzur vadeden doğal göller

Türkiye'nin muhtelif bölgelerinde bulunan doğal göller yurt içi ve yurt dışı ziyaretçilerin uğrak yerlerinden.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-13 08:04:48

İşte huzur vadeden doğal göller

Ülkemizde gezilecek yerler içerisinde en güzel mekanlar hiç şüphesiz doğal göller. Bin bir çeşit bitki örtüsüne de ev sahipliği yapan göller ve çevre parkları tüm güzelliği ile ülkemizde yer alıyor. 

Kovada Gölü

Isparta'da bulunan Kovada Gölü tatlı su gölüdür ve küçük bir gölümüzdür. Eğirdir Gölü'nün bir uzantısı olan Kovada Gölü oluşumu tektonik kaynaklara bağlıdır. Kamp alanları içerisinde en iyi yerlerden biri olan Kovada Gölü çevresinde zaman geçirmek çok büyük rahatlık verecektir.

Tuz Gölü

Tuz Gölü Türkiye'de bulunan doğal oluşumlu göllerden biri. Ankara, Konya ve Aksaray illerinin sınırında yer alan göl İ Anadolu Bölgesi'nde bulunuyor. Türkiye'nin de tuz ihtiyacının neredeyse yüzde 40'ını karşılamaktadır. Harika fotoğraf karelerinin çıkartıldığı bu yerde her yıl turist akını görülüyor.

Kestel Gölü

Doğası ve muhteşem yeşil manzaraları ile sizleri bekliyor. Konya ilimizin bir ilçesinde yer alan Kestel Gölü karstik oluşumlarla meydana gelen bir doğal göl. Konya merkeze 60 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Kaçkar Gölü

Kaçkar Gölü Karadeniz'de yer alan en güzel doğal oluşuma sahip göllerimizden biri. Kaçkar Dağları'nın zirvesinde bulunan göl bir buzul oluşumu olarak biliniyor. En güzel gezi yerlerinden biri.

Van Gölü

Volkanik set gölümüz olan Van Gölü ününü tüm dünyaya salmış durumda. Burada muazzam fotoğraflar çekebilir çevredeki güzel doğayı keşfedebilirsiniz. Nemrut Volkanik dağının patlaması sonucu oluşmuş doğal göl. Yüz ölçümü ise 3.713 kilometre karedir.

Çıldır Gölü

Çıldır gölü doğal oluşumlara sahip göllerimizden biridir ve Ardahan ile Kars il sınırları içerisinde kalan bir göldür. En büyük ikinci gölümüz olması sebebi ile değerli bir doğal göldür.

Mogan ve Eymür Gölü

Alüvyal set göllerinden biri de Mogan ve Eymir Gölü olarak biliniyor. Ankara'da gezilecek yerler içerisinde em güzel adreslerden iki göl Eymir ve Mogan. Eymir gölü ve Mogan Gölü Ankara'nın en yeşil bölgelerini de oluşturmakta ve ailelerin hafta sonu gezileri için tercih ettikleri birinci durakları oluşturmaktalar.

Durusu-Terkos Gölü

Durusu Gölü olarak da bilinen İstanbul'da Avrupa Yakası'nda bulunuyor. Kente yaklaşık olarak 40-50 kilometre uzaklıkta bulunuyor ve gezmeye keşfetmeye değer bir yer.

Sera Gölü

Trabzon'da Akçaabat ilçesinde bulunan Sera Gölü heyelan set gölüdür ve görmeye değer doğası ile harika zaman geçirmenizi sağlar. Huzurun bir adresi olan doğal göllerimizden biri olan sera Gölü'nü yolunuz düştüğünde mutlaka keşfedin.

Boraboy Gölü

En güzel heyelan set göllerimizden biri de Boraboy Gölü. Adını bulunduğu köyden alan göl çevresinde kamp alanları ve piknik yerleri de bulunuyor. Çok güzel manzaralara da ev sahipliği yapan göl çevresinde yürüyüş alanları bulunuyor. Her detayı ile huzur veren bu adres Amasya ilimizde Taşova ilçesinde buluyor.

 

 

 

 

 

 

 

Haber Ara