Dolar

32,5892

Euro

35,0400

Altın

2.459,75

Bist

9.863,04

İstanbul'un futbolcu fabrikası açılıyor

İBB’nin 180 Okul Spor Salonu Türkiye Futbol Federasyonu ve Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde futbolcu fabrikasına dönüşüyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-28 15:43:28

İstanbul'un futbolcu fabrikası açılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Futbol Federasyonu ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte 6 - 13 Yaş Çocuk Futbolu Projesi İBB'nin 180 Okul Spor Salonunda hayata geçiyor.

OKUL SPOR SALONLARINDA MİLLİ TAKIMLARIN ALT YAPISI OLUŞTURULACAK

Proje ile Okul Spor Salonlarındaki futbol yeteneklerini ortaya çıkarmayı amaçlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, salonlardaki eğitmenlere yönelik Sertifikasyon Programı ile projeyi başlattı. U13 milli takımları için futbolcu bankası olması da projenin bir diğer hedefi.

İstanbul  Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Türk futboluna yeni yetenekler kazandırmak için Okul Spor Salonlarını kullanan çocukları keşfedecek.

Bu amaçla TFF ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte 6 - 13 Yaş Çocuk Futbolu Projesi'ni hayata geçiren İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü Okul Spor Salonlarında çalışan ve TFF Antrenörlük Belgesi bulunan spor eğitmenlerinin eğitimi ile  projeyi uygulamaya başladı.

ibb

FUTBOLA BAŞLAMA YAŞI 6 OLACAK

Futbola başlangıcı 12'den 6 yaşına indirmeyi ve bu yaş gruplarında yetenekli olanların Türk futboluna kazandırılmasını amaçlayan projenin ilk uygulaması 6 - 13 Yaş Çocuk Futbolu Sertifikasyon Programı oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Bayrampaşa Stadı'nda başlayan ve beş gün sürecek programın ilk gününde TFF Bölgeler Sorumlusu ve Türk futbolunun duayen ismi Rasim Kara, İBB Gençlik ve Spor Müdür Yardımcısı Seyda Dursun ve Milli Eğitim Şube Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı  katıldı.

ANTRENÖRLERE TEORİK VE PRATİK EĞİTİMLER

Okul Spor Salonlarında çalışan ve antrenörlük belgesi bulunan 20 spor eğitmenini kapsayan ve Sertifikasyon Programı ile hareket eğitimi, koordinasyon, kuvvet, sürat ve dayanıklılık gibi teorik bilgilerin yanı sıra top sürme, vuruş teknikleri ve top kontrolleri gibi pek çok konuda pratik eğitimler de veriliyor.

PROJENİN MERKEZİ İBB OKUL SPOR SALONLARI

Birinci gün eğitimlerinin ardından projenin geneli ve sertifikasyon programı ile ilgili değerlendirmede bulunan TFF Bölgeler Sorumlusu Rasim Kara futbola başlamanın gelişmiş ülkelerde olduğu gibi erken yaşlara indirileceğini vurguladı. Türkiye'de çok fazla yetenekli çocuğun bulunduğunu ve bu yetenekleri ortaya çıkarmayı istediklerini belirten Kara "Çocuklar için sürekli eğitim düzenlemeyi amaçlıyoruz. Her yaş grubuna yönelik planlı ve programlı bir eğitim verilirse ileride hem milli takımlarımızda hem büyük takımlarımıza önemli bir kaynak olacağını düşünüyoruz. Şu an başladığımız proje de İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TFF ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak müştereken yaptığımız bir proje. Bu projenin ilk adımı olarak hocalarımızı eğitime aldık. Hocalarımız buradan sertifika alınca kendi ilçelerindeki okullarda 6 - 13 yaş arasındaki çocukları eğitecekler. İstanbul Büyükşehir Belediyemizin 180 okula kazandırdığı spor salonları var. Buralardan istifade edeceğiz, hem antrenman yapılacak hem okullar arası maçlar oynanacak, sonunda da federasyondaki bölgelere göre karmalar oluşturacağız" dedi. 6 - 13 Yaş Çocuk Futbolu Projesi birkaç yıl sonra milli takımlara birçok sporcu kazandıracaklarını belirten Kara, projenin Türk futbolunun geleceği için güzel sonuçlar doğuracağını ifade etti.

Okul Spor Salonları Bayan Milli Takımı'nın alt yapısı olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürlüğü öncülüğünde hayata geçirilen proje yalnızca erkek çocuklara yönelik değil, aynı zamanda kızları da kapsıyor. Sertifika programında kadın eğitmenlerin de yer aldığı proje ile 06 - 09 yaş arası çocuklar da UEFA ve FİFA'nın uygulamalarında olduğu gibi kız-erkek karma antrenmanlar yapacak. Çocuklar 9 - 10 yaşlarından sonra kendi hemcinslerine göre oluşturulacak takımlara katılacaklar. Proje bu yönüyle Türkiye bayan milli takımları için de kaynak oluşturacak. Şimdilik İstanbul'un 14 ilçesinde uygulanacak olan projenin ilerleyen safhalarda önce 39 ilçeye ardından da Türkiye geneline yayılması hedefleniyor.

Haber Ara