Dolar

32,5140

Euro

34,9056

Altın

2.454,71

Bist

9.888,76

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde “Türkiye'de finans modeli: Barter Semineri düzenlendi

Türkiye’de bartersisteminin kurucusu ve öncüsü olanve her alanda başarıyla uygulayan Türk Barterİnternational, ülkemizin önemli üniversitelerinden İstanbul Ticaret Üniversitesi Bankacılık ve Finans Topluluğu tarafından düzenlenen “Türkiye’de Yeni Finans Modeli: Barter” seminerini gerçekleştirdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-20 19:31:44

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde “Türkiye'de finans modeli: Barter Semineri düzenlendi

Türk Barter, seminer kapsamında Barter ticari anlaşmaların nasıl yapılacağı, sistem içinde nasıl çalışacakları ve müşteri portföylerini nasıl genişletebilecekleri ve Türk ekonomisine sağladığı katkıları Barter sistemiyle yeni tanışan öğrenciler ile paylaştı.Seminerde Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı M. Sırrı Şimşek, “Nakit sıkışıklığı içinde bulunan iş dünyasına, alternatif finans ve ticaret sistemi olan barter uygulamasıyla reel sektörün borçlarını yeniden yapılandırma imkânı sağlanacağını iletti.  Bu yaklaşımla finansal açıdan yetersizliğe düşmüş, ancak mal veya hizmetle ödeme kabiliyeti olan şirketler Türk Barter ile anlaşarak borçlarını alternatif ticaret ve finans sistemi Barter'la ödüyorlar. Aynı şekilde alacağı olan şirketler, nakit sıkıntısına düşmüş firmalardan alacaklarını Barter sistemiyle karşılıyor.

Türk Barter, sermaye kıtlığı yaşayan, finansman yükünü karşılamayan işletmelerine mal ve hizmet kredisi de veriyor. Ekonomisine alternatif sunuyor. Dünya'da ve Türkiye'de adını duyuran lider finansman ve ticaret şirketi Türk Barter'a üye olan şirketler, stoklarını eritip, satışlarını arttırıyor, alacaklarını tahsil ediyor, borçlarını yapılandırıp, atıl kapasitesinin yükselmesini sağlıyor. " şeklinde konuştu.

Faizsiz Finans Ve Ticaret Sisteminde Barter Öncelikli Olmalıdır

Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Sırrı Şimşek, konuşmasında “Barter; paranın, kısmen de olsa yerini alabilecek; spekülasyonlardan etkilenmeyen, gerçek değerini üretim ve hizmetten alan ticaret, finansman ve ödeme sistemidir. Türkiye'de kısıtlı sermaye ile kurulan şirketler herhangi bir ekonomik olumsuz dalgalanmada faaliyetlerini yürütmekte zorluklarla karşılaşmaktadır. Klasik finans karşılama metodu olan banka kredileri yüksek teminat ve faizden dolayı şirketlere pek fayda sağlamamaktadır ve ihtiyacını karşılamamaktadır. Türk Barter'ın 25 yıldan bu yana ekonomiye kazandırdığı alternatif finansta dediğimiz Barter Sistemi hem faizsiz hem esnek hem de şirketlerin kendi ürettikleri mal ve hizmetleri ile borcunu ödeyebildiği bir sistem ile şirketlere büyük destek sağlamaktadır. “ dedi.

Faizsiz Kredi İmkânı Türk Barter'da

Nakit sıkıntısına düşen ve bu dar boğazdan kurtulmak isteyen firmalar ihtiyaçlarını karşılamak için banka kredilerine sığınmaktadır. Firmalar, kısa vadede nakit elde etse de uzun vadede nakit kaybetmekte ve faizi dolayısıyla yine zarara uğramaktadır. İşletmelerin, finansman yükünü taşımakta zorlandığı bu günlerde “ Alternatif Ticaret ve Finansman Modeli” Barter sistemi ile Türk Barter, işletmelerin imdadına yetişmektedir. Türk Barter'ın üyelerine sunduğu Faizsiz Mal Kredisi ile firma; faiz yükünden kurtulmakta ve ihtiyaçlarını para kullanmadan karşılayabilmektedir. Türk Barter, piyasada ki durgunluk ve talepteki gerileme nedeniyle üretip satarak öz kaynak oluşturmakta imkân bulamayan ve genel giderlerin öz kaynaktan karşılanamadığı, bu nedenle varlıkların azaldığı bir dönemde işletmelere Barter Kredisi sunarak alternatif ödeme imkânları oluşturmaktadır.

IMG_6286

Haber Ara