Dolar

32,4398

Euro

34,7333

Altın

2.440,94

Bist

9.926,44

İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi 'Sağlıklı nesiller'i hedeliyor

Sağlık sektöründe 30 yılı aşkın süredir edinilen deneyim ve sektör iş birliklerinin sağladığı bilgi birikimi ile kurulan üniversite geniş eğitim kadrosuyla yeni öğrencilere kucak açtı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-10 09:15:39

İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi 'Sağlıklı nesiller'i hedeliyor

2018'de Bilgiç Vakfı önderliğinde kurulan İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, 2020-2021 döneminde dört fakülte ve bir meslek yüksek okulunu devreye alarak yeni öğrencilerine kucak açtı.

30 YILLIK DENEYİM

Sağlık sektöründe 30 yılı aşkın süredir edinilen deneyim ve sektör iş birliklerinin sağladığı bilgi birikimi ile kurulan üniversite, Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu dahilinde sekiz lisans, beş önlisans programı ile eğitim vermekte.

TOPLUMA FAYDA SAĞLAMA ESASI

İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, mesleki yeterliliğe sahip, kendi yetkinliklerini keşfederek topluma faydalı projeler üretebilen, araştırma odaklı inovasyon ve teknoloji üreterek toplumun daha gelişimine katkı sağlayan, toplumlara küresel boyutta hizmet veren, tıp ve bilimin en ön saflarında yer alacak mezunlar yetiştirmeyi hedefliyor.

GENİŞ BİR EĞİTİM KADROSU

İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi öğrencileri, çağdaş bir eğitim sistemi ile yalnızca Türkiye'nin değil dünyanın da bilinen üniversiteleri arasına girmeyi hedefleyen saygın bir akademik kadro ile eğitim görme fırsatına sahip olacak. Ayrıca, dünyanın ve ülkemizin savaştığı Covid-19 tedavisi için geliştirme çalışmaları yapan Ar-Ge laboratuvarlarında görev alan deneyimli kadronun bilgi ve birikimlerinden de faydalanacaklar.

ÜRETİMİ TETİKLEYİCİ SÜREÇ

Lisans eğitimi süresince araştırma kültürü oluşturmaya, yaygınlaştırma, araştırmacı yönü ağır basan öğrenciler yetiştirme amacı ile düzenlenen projeler ile genç neslin potansiyelini ortaya çıkaracak ve öğrenciler daha geniş bir araştırmacı ufkuna sahip olacaklar. İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi'nde ayrıca, proje destekleri ile bireysel ve grup olarak öğrencilerin bilimsel üretim çabaları da teşvik edilecek.

Üniversitenin akademisyenleri ise yaptıkları değerlendirmede öğrencilere anlımlı mesajlar verirken kuruma yönelik şu açıklamayı yaptılar: 

‘'Öğrencilerimizi hayata hazırlamak adına staj ve kariyer olanakları sunmanın yanı sıra onlara kültür sanat, sosyal sorumluluk ve spor dallarında da gelişmelerini sağlayacak imkânlar sunmaktadır. İSTÜN, bilim, kültür, sanat, spor gibi pek çok alanda yaşamı güzelleştiren bireyler yetiştirmeyi hedefleyen programları ile öğrencilerin sahip olduğu değerlerin tüm paydaşlara duyurulması ve çoğaltılmasını amaçlamaktadır'' 

Haber Ara