Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

İstanbul'a havaray için ilk adım atıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Sefaköy’den Halkalı üzerinden devam eden 1 milyarın üzerinde maliyeti olacak olan Havaray’ın ihalesini yaptık” dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-16 17:13:31

İstanbul'a havaray için ilk adım atıldı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, 16 Nisan Referandum çalışmaları kapsamında AK Parti Büyükçekmece ilçe Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığı açılış törenine katıldı. Açılış törenine Başkan Kadir Topbaş'ın yanı sıra SKM görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören sonrası Başkan Topbaş, SKM'yi gezerek, referandum kapsamında yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Kurdele kesim töreninde kısa bir konuşma yapan Başkan Kadir Topbaş, SKM'lerde çalışmanın zorlu bir iş olduğunu ve çalışanların üzerine büyük görevler düştüğünü söyledi.

“1 MİLYARIN ÜZERİNDE MALİYETİ OLAN HAVARAY'IN İHALESİNİ YAPTIK"

Havaray projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Topbaş, "Bir metronun kilometresi 50 milyon dolara mal oluyor. Rakamları şöyle bir düşündüğünüz zaman 30-35 kilometre gibi, kilometrelerden bahsediyorum. Bizim bir Havaray projemiz var, Sefaköy'den Halkalı üzerinden 1 milyarın üzerinde bir iş ortaya çıkıyor, bunun ihalesini yaptık. Kazanan firma henüz daha netleşmedi, belirlenmedi. İhalesini yaptık, 1 milyar küsürden bahsediyorum. Bakın milyarları, trilyonları sıradan bir rakam gibi konuşuyoruz” diye konuştu.

Haber Ara