Dolar

32,5960

Euro

35,0094

Altın

2.450,72

Bist

9.785,39

İsrail, Lübnan'a girmeye hazırlanıyor! Öncelikli hedef Hizbullah

İsrail'in 100 savaş uçağı ile başlattığı tatbikatı genişleterek Lübnan'a girmeye hazırlandığı, ilk olarak Hizbullah hedeflerini vuracağı iddia edildi. Eğer operasyon gerçekleşirse Suudi Arabistan'ın başkentinde istifa eden Lübnan Başbakanı Saad Hariri’nin ülkeye “devlet başkanı” olarak döneceği belirtiliyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-09 11:03:07

İsrail, Lübnan'a girmeye hazırlanıyor! Öncelikli hedef Hizbullah

Lübnan merkezli gelişmeler nedeniyle tüm dünyada büyükelçiliklerini harekete geçiren ve yaklaşık 100 savaş uçağını havalandırdığı geniş kapsamlı bir tatbikat başlatan İsrail'in tatbikatı genişleterek Lübnan'a girmeye hazırlandığı, ilk olarak Hizbullah hedeflerini vuracağı iddia edildi. Eğer operasyon gerçekleşirse Suudi Arabistan'ın başkentinde istifa eden Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin ülkeye “devlet başkanı” olarak döneceği belirtiliyor.

İSRAİL'İN GİRECEĞİ İLK BÖLGE

Buna göre İsrail ilk olarak Lübnan'ın İsrail sınırında yer alan Nakura'dan Dahiye Celubiyye bölgesine girecek.

Şİİ-SÜNNİ ÇATIŞMASI PLANLANIYOR

İran'ın Lübnan'daki etkisi düşünüldüğünde İsrail'in Hizbullah'ı hedef alacak saldırıları sırasında Tahran destekli güçlerin sokağa çıkması, Suudi Arabistan destekli Sünni güçlerin de dahil edilmesiyle mezhep çatışması planlanıyor.  

İSRAİL LÜBNAN'A; ABD, KATAR ve YEMEN'E SALDIRACAK

Yeni Şafak'ın haberine göre İsrail'in Lübnan'a saldırısına paralel olarak, ABD öncülüğünde oluşturulan ittifakın Yemen ve Katar'a da operasyon hazırlığında olduğu belirtiliyor.

merkava-mark-iv-3958x2639-tank-flag-israel-army-israel-defense-forces-10111

HARİRİ TEKRAR DÖNECEK

Londra'da yaşayan Ortadoğu uzmanı Muhammed Masharga, ABD-İsrail-BAE-Suudi Arabistan ittifakının başarılı olması durumunda Saad Hariri'nin Lübnan'a devlet başkanı olarak döneceğini söylüyor.

HARİRİ İRAN ve HİZBULLAH'I HEDEF ALARAK İSTİFA ETMİŞTİ

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, İran'ı ve Lübnan'da çok ciddi etkiye sahip Hizbullah'ı eleştirerek, Riyad'da yaptığı bir basın açıklamasında "Şehit Refik Hariri'nin suikasta uğramasından öncekine benzer bir iklimde yaşıyoruz. Hayatımı hedef alacak bir planın gizlice hazırlandığını hissediyorum" diyerek istifa etmişti.

İRAN BAHREYN ÜZERİNDEN CEVAP VERECEK

Öte Yandan ABD'nin Yemen'i vurmasının aslında İran'a yönelik bir saldırı olduğu da belirtiliyor. Haberde, İran'ın bu saldırıya Bahreyn üzerinden cevap verebileceği vurgulanıyor. İran'ın Bahreny'de bulunan Şiileri hareketlendireceği, Yemen'de de Şii milislere desteğini artıracağı düşünülüyor.

İsrail ordusu en son Temmuz 2006'da Lübnan'a yönelik işgal girişiminde bulunmuş, 33 gün süren savaşta, İsrail ordusu Hizbullah güçleri tarafından geri püskürtülmüştü.

Haber Ara