Dolar

32,1804

Euro

34,9481

Altın

2.426,34

Bist

10.717,76

İsrail'in Suriye saldırısında 7 Devrim Muhafızı askeri öldürüldü

İsrail'in dün Suriye'ye düzenlediği saldırıda 7 İran Devrim Muhafızı askerinin öldüğü belirtildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-04-10 15:02:00

İsrail'in Suriye saldırısında 7 Devrim Muhafızı askeri öldürüldü

TIMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

İsrail'in dün Humus'taki Tayfur hava üssüne yönelik saldırısında 7 Devrim Muhafızı askeri öldüğü belirtildi. Tasnim Haber Ajansı'nın duyurduğu haberi Araştırmacı Adem Yılmaz Twitter hesabından aktardı:

2018-04-10_15h13_41

NE OLMUŞTU?

Suriye'nin Humus şehrindeki Tayfur hava üssüne dün saldırı düzenlenmişti. Saldırıyı kimin yaptığı ilk etapta anlaşılamamış fakat kısa süre sonra Rusya Savunma Bakanlığı'ndan açıklama gelmişti.

Bakanlık açıklamasında, saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiğini belirterek "Suriye'nin merkezinde yer alan T-4 ismiyle de anılan Tayfur askeri havaalanını iki İsrail savaş uçağı vurdu. Lübnan hava sahasından 8 füze atıldı, 5'i önlendi" dedi.

Bunun öncesinde Lübnan merkezli Al Mayadeen televizyon kanalı, füzelerin Akdeniz'den atıldığını ve Lübnan üzerinden geçerek Suriye'ye düştüğünü belirtmişti.

İSRAİL'İN ÖNCEKİ SALDIRISI

İsrail ordusu geçtiğimiz Şubat ayında üsse yönelik bir saldırı gerçekleştirmişti. Dünkü saldırıda Rus haber ajansı Sputnik, ulaştığını belirttiği İsrail ordu yetkililerinin konuyla ilgili bilgi vermeyi reddettiğini belirtmişti.

İSRAİL'İN SURİYE POLİTİKASI

İsrail, Suriye'de savaşın başından beri "asla kabul etme ama red de etme" çerçevesinde hareket ediyor. Bu sebeple ülkenin adı geçtiği herhangi bir saldırı ya da olay ne kabul ediliyor ne de reddediliyor.

 

Haber Ara