Dolar

32,5140

Euro

34,9056

Altın

2.454,71

Bist

9.888,76

İsrail Hume gazetesi: Selman ile Netanyahu Kahire’de buluşma hazırlığında

İsrael Hume gazetesi; Washington, Tel Aviv, Kahire ve Riyad arasında İsrail Başbakanı Netanyahu ile Suudi Veliaht Prensi Selman arasında Mısır’ın başkenti Kahire’de bir zirve düzenlenmesi için yoğun temasların gerçekleştirildiğini öne sürdü.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-07 15:41:32

İsrail Hume gazetesi: Selman ile Netanyahu Kahire’de buluşma hazırlığında

İsrael Hume gazetesi; dün akşamı Washington, Tel Aviv, Kahire ve Riyad arasında İsrail Başbakanı Netanyahu ile Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman arasında Mısır'ın başkenti Kahire'de bir zirve düzenlenmesi için yoğun temasların gerçekleştirildiğini öne sürdü.

Gazete, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve ekibinin bu konuda birkaç aydır temasta olduğunu da sözlerine ekledi.

Gazete, Suudi Veliaht Prensi Selman'ın İsrail seçimlerinden önce Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenmesi planlanan zirveye BAE, Sudan ve Bahreyn'li yöneticilerin de katılmasını şart koştuğunu ileri sürdü. Zirveye Mısır ve ABD'li yetkililerin de katılacağı belirtildi.

İsrail gazetesine bilgi veren kaynak, Bahreyn'in zirvenin Manama'da yapılmasını önerdiğini ve Ürdün Kralı II. Abdullah'ın da zirveye davet edilmesini önerdiğini söylediğini aktardı.

Gazeteye göre; Ürdün de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın da zirveye katılmasını istedi.

Ramallah'taki kaynaklardan bilgi alan İsrail gazetesi, Abbas'ın zirveye davet edilmesi için temasların sürdüğü; ancak Filistin yönetiminin, Trump'ın sözde barış planını açıklamasından sonra, Amerikan yönetimi ile siyasi ilişkileri dondurduğu için Kahire zirvesine katılmayı reddettiğini belirtti.

 

 

Haber Ara