Dolar

32,3369

Euro

35,1182

Altın

2.235,55

Bist

8.731,47

İsrail: Hamas’la çatışma çıkabilir

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, sınırdaki yerleşim yerlerinde yaşanan sakinliğin aldatıcı olduğunu ve Hamas ile aralarında her an yeni bir silahlı çatışmanın çıkabileceğini duyurdu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-31 21:54:07

İsrail: Hamas’la çatışma çıkabilir

Rudaw'ın İsrail basınından aktardığı habere göre Liberman, Gazze Şeridi sınırındaki yerleşim yerlerini ziyaret ederek, bölgedeki belediye başkanları ile bir araya geldi.

Liberman, sınırdaki yerleşim yerlerinde yaşanan sakinliğin aldatıcı olduğunu ve Hamas ile aralarında her an yeni bir silahlı çatışmanın çıkabileceğini bildirdi.

Bakan Liberman, Hamas ve Gazze'deki diğer grupların İsrail'e zarar vermekten vazgeçmediğini, güç dengelerinin kendi lehlerine olmadığını ve karşı harekete geçilmesi durumunda ağır bedel ödeteceklerini söyledi.

Bakan, güç dengelerinin değişmesi halinde Hamas'ın İsrail'e saldırmakta bir an bile tereddüt etmeyeceğini belirtti.

İsrail'in yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye 7 Temmuz 2014'te başlattığı ve 51 gün süren son saldırısında 2 bin 158 Filistinli hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmıştı. Söz konusu saldırılarda binlerce yapı tamamen yıkılırken, on binlerce bina da zarar görmüştü.

Haber Ara