Dolar

32,3361

Euro

35,2001

Altın

2.247,23

Bist

8.718,11

İsrail Ebru Özkan'ı 'Hamas'a yardım' ile suçluyor

İsrail’in günlük Haaretz gazetesinde yayınlanan bir habere göre İsrailli savcılar Türk vatandaşı Ebru Özkan’ı Hamas’a yardım etmekle suçluyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-09 11:50:04

İsrail Ebru Özkan'ı 'Hamas'a yardım' ile suçluyor

TIMETURK | ÇEVİRİ

27 yaşındaki Özkan'ın 11 Haziran'da Türkiye'ye dönerken Ben Gurion havaalanında terörist gruplarla bağlantısı olduğu iddiasıyla tutuklandığı belirtildi. İsrailli savcıların ise Türk vatandaşı Özkan hakkında iddianame hazırlayacakları dile getirildi.

Ebru Özkan'ın kardeşlerinden Elif Özkan ise kardeşinin gözaltı süresinin dört defa uzatıldığını ifade etti.

Avukatı Omar Khamaysa, Özkan'ın kimliğini bilmediği Hamas üyelerine para ve telefon şarzı göndermeyi istediği için suçlandığını belirtti.

4_27

5_15

GÖZALTINA ALINAN İLK TÜRK VATANDAŞI DEĞİL

Özkan'ın ise İsrailli yetkililer tarafından gözaltına alınan ilk Türk vatandaşı olmadığı aktarıldı.

Ocak ayında 46 yaşındaki Türk vatandaşı Osman Hazır Al Aksa Camisi önünde Türk bayrağı ile öz çekim yaparken tutuklandı.

Geçtiğimiz Aralık ayında ise İsrail yine iki Türk vatandaşını, Abdullah Kızılırmak ve Mehmet Gargılı'yı, kendilerini kutsal alana girmek için hamle yaptıklarında engelleyen İsrail polisi ile tartışmaktan tutukladı.

Aynı ayda bir diğer Türk vatandaşı olan Adem Koç da Aksa Cami alanı içerisinde “huzuru bozmak ve yasadışı gösterilere katılmak” iddiasıyla suçlayarak tutukladı.

Kızılırırmak, Gargılı ve Koç'un kefaletle serbest bırakıldıkları bildirildi.

 

Haber Ara