Dolar

32,5705

Euro

34,9539

Altın

2.426,13

Bist

9.722,09

İsrail'den 'geri dönüş' önlemi: Gazze sınırına keskin nişancılar yerleştirildi

Filistinli mültecilerin topraklarına geri dönüş hakkını savunmak üzere yarın Gazze sınırında düzenlenecek olan 'Büyük Dönüş ve Ablukayı Kırma Yürüyüşü' öncesinde İsrail, 100'e yakın keskin nişancıyı

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-29 16:55:18

İsrail'den 'geri dönüş' önlemi: Gazze sınırına keskin nişancılar yerleştirildi

TIMETURK | ÇEVİRİ

Filistinli gruplar, 30 Mart Toprak Günü'nde Gazze Şeridi-İsrail sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" düzenlemeyi planlıyor. 1948'de topraklarından göç etmek zorunda bırakılanların "geri dönüş" hakkını kullanabilmeleri için düzenlenen yürüyüşe çok sayıda Filistinli kuruluş destek veriyor.

KESKİN NİŞANCILAR SINIRA YERLEŞTİRİLDİ

İsrail ordusu gerçek mermi kullanma yetksiyle donatılmış 100 keskin nişancıyı Filistinlilerin gösterilerine karşı Gazze snırına yerleştirdi.

Press TV'nin Yedioth Ahronoth gazetesinden aktardığına göre Genelkurmay Başkanı Korgeneral Gadi Eisenkot, “Öncelikle özel kuvvetlerden olmak üzere, askeriyenin bütün birimlerinden topladığımız 100'den fazla keskin nişancıyı yerleştirdik” dedi.

"GERÇEK MERMİ KULLANIN" EMRİ

Eizenkot, bölgede konuşlanan keskin nişancılar ve diğer askerlerin “çokça kuvvet kullanmakla” ve Gazze Şeridi sınırından göstericileri uzak tutabilmek için gerçek mühimmat kullanmakla yetkilendirdiklerini belirtti.

İSRAİL ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR

AA'nın aktardığı habere göre ise gösterilerden kaygı duyan İsrail ordusundan bazı yetkililerin, Gazze'de nakliye hizmeti veren firma sahiplerini arayarak yürüyüşe katılanları taşımaması uyarısında bulunduğu ve ikaz dikkate alınmazsa firmaların, iş sahasında kendilerine sağlanan imkanlardan yoksun bırakılacağı yönünde tehdit aldığı da kulağa gelen duyumlar arasında.

YÜRÜYÜŞÜN AMACI: DÜNYA KAMUOYUNUN İLGİSİNİ TEKRAR GAZZE'YE ÇEKMEK

Abluka altındaki Gazze'de zor şartlar altında ayakta kalmaya çalışan Filistinliler, düzenlenecek bu yürüyüşle, dünyanın gözünü Gazze'ye çekmek ve "Filistinli mültecilerin geri dönüş hakkı ile 12 yıldır devam eden ablukayı" yeniden dünya gündemine getirmek istiyor.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

872836_2

Haber Ara