Dolar

32,2664

Euro

34,7098

Altın

2.400,54

Bist

10.336,50

İspanya'da hükümet yine kurulamadı

Ülkede yapılan seçim sonuçlarına göre siyasi belirsizlik hala devam ediyor..

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-27 11:30:31

İspanya'da hükümet yine kurulamadı

İspanya'da 26 Haziran Pazar günü erken genel seçimler yapıldı. Bu seçimler sonucunda da 20 Aralık genel seçimlerinde olduğu gibi Halk Partisi (PP), yine de tek başına iktidara gelecek çoğunluğu yakalayamadı.

YİNE DE BİRİNCİ PARTİ

Buna rağmen 350 sandalyeli Meclis'te 123 olan milletvekili sayısını 137'ye çıkartan, Senato'da yine çoğunluğu elinde bulunduran ve İspanya'daki 52 vilayetin 44'ünde 1'inci parti olann PP, seçimlerin kazananı olarak öne çıktı.

Balkon konuşması yapan ve konuşması boyunca İspanya'nın toprak bütünlüğü ve İspanyolların ortak çıkarlarına atıfda bulunan PP lideri ve Başbakan Mariano Rajoy şunları söyledi:

"Seçimleri kazandık. Şimdi ülkeyi yönetme hakkımızı talep ediyoruz. Zor oldu ama İspanya ve tüm İspanyolların çıkarları için mücadele verdik ve kazandık. Biz herşeyin üzerinde İspanyolların çıkarlarını savunan bir partiyiz ve bu parti saygı görmeye layık."

PP OYLARINI ARTIRDI SOSYALİSTLER, PODEMOS'U SUÇLADI

20 Aralık seçimlerine nazaran dün 5 milletvekili daha az çıkartarak 85 milletvekilini Meclis'e sokan, ancak solun en büyük siyasi gücü olmayı sürdüren Sosyalist İşçi Partisi'nin (PSOE) lideri Pedro Sanchez de seçim sonrasında yaptığı konuşmada, PP'nin oylarını artırmasının suçlusu olarak Podemos'u gösterdi. PSOE'nin her şeye rağmen solun en büyük partisi olduğunu gösterdiğini vurgulayan Sanchez, "Podemos'un uzlaşmazlığı sağın oylarını artırmasına neden oldu" dedi. PSOE lideri, seçim sonuçlarından dolayı PP lideri Rajoy'a telefon ederek kutladığını da söyledi.

Haber Ara