Dolar

32,4537

Euro

34,8244

Altın

2.446,27

Bist

9.914,05

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan: Nitelikli büyümeye ihtiyaç var

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, 'Arzu ettiğimiz büyüme, nitelikli büyümedir.' açıklamasında bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-23 21:26:20

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan: Nitelikli büyümeye ihtiyaç var

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, üretim odaklı bir ekonomi anlayışı hakim kılınması gerektiğini belirterek, ''Arzu ettiğimiz büyüme, nitelikli büyümedir” dedi. İSO Meclisi'nin, yılın ilk aylık olağan toplantısında konuşan Erdal Bahçıvan şu mesajları verdi:

-Başta bilim ve teknoloji olmak üzere, birçok alanda yaşanan değişimlerle yeni dünyanın şekillendiği bir dönemden geçiliyor. Toplumların da bu değişimden nasibini alarak hızlı, köklü ve büyük değişiklikler yaşanıyor. Değişimler sanayiciler için de geçerlidir.

-Rekabet her geçen gün artarken, sanayicilik de yeni nesil bir anlayışla tüm dünyada yeniden değer kazanıyor. Böyle bir süreçte Türkiye'nin yeni ve çok daha geniş ufuklu bir anlayışa yönelmesi gerektiğine inanıyoruz. Bunu yapmak zorundayız. Çünkü, bugün dünya toplumları daha fazla refah, daha fazla adalet ve öngörülebilir bir gelecek istiyor. Bunun için de nitelikli ve sürdürülebilir büyümenin sağlanması gerekiyor.

-Değişim çağında geleceğe ilişkin endişeleri azaltmak, kaygıların yerine umutları yeşertmek için her zaman ifade ettiğimiz gibi üretim odaklı bir ekonomi anlayışı hâkim kılınmalı. Çünkü ekonominin refah üreten, istihdam yaratan, verimlilik artışı sağlayan asli unsuru üretim, dolayısıyla sanayi sektörüdür. Arzu ettiğimiz büyüme, ‘nitelikli büyüme'dir. Bunun için de kapsamlı bir atılıma ihtiyacımız var.

Toplantıya katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise büyümede sanayiciye düşen ödevleri sıraladı ve nitelikli iş gücü için herkesi daha gayretli olmaya davet etti.

Haber Ara