Dolar

32,4438

Euro

34,7690

Altın

2.441,91

Bist

9.942,87

İskoçya'da genç kızın ölümü mahkum haklarını sorgulatıyor

İskoçya'da yaşayan 21 yaşındaki İngiliz öğrenci Katie Allan, hapishanede “Süregelen çıplak üst aramalar”ın ardından intihar etti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-24 11:42:02

İskoçya'da genç kızın ölümü mahkum haklarını sorgulatıyor

TİMETÜRK ÇEVİRİ

İngiliz öğrenci “Süregelen çıplak üst aramalar”ının ardından kendi hayatına son verdi.

21 yaşındaki Katie Allan adındaki kız öğrencinin Haziran ayında hapishanede intihar etmesinin detayları gün yüzüne çıktı. Üniversite öğrencisini intihara sürükleyen ayrıntılar ise İngiltere'nin mahkum hakları konusunda adalet sistemine dair endişeler uyandırabilir.

ALKOLLÜ ARABA KULLANIMI SONRASI HAPİSTE YAŞADIKLARI İNTİHARA SÜRÜKLEDİ

Glasgow Üniversitesi öğrencisi Katie Allan, alkollü araba kullanma sonrası çarpıp kaçmasının ardından Polmont Hapishanesi'ne hapsedildi. Ancak burada tekrarlanan çıplak üst aramalar sonrası genç suçluların kaldığı hapishanede yaşamına son verdiği bildirildi.

Allan'ın annesi Linda ise İskoç Daily Record gazetesine kızının uysal davranışları nedeniyle hedef alınmış olabileceğini söyleyerek “Aramalar rastgele veya istihbari bir emirle ama her seferinde ona yapılmış gibi görünüyor” dedi.

ANNE: KIZIM SİNDİRİLMİŞ VE TARTAKLANMIŞTI

Anne Linda'ya göre kızı hapishanenin eğitim faaliyetinde bile çıplak durmaya zorlanmış. “Bir defasında kadın memurları eğittikleri bir olay vardı ve Katie'yi çıplak arama yapılmak için seçmişler. Kendisi çılgına dönmüştü çünkü muhabbet ederlerken bile çıplak durması istenmişti” diye konuştu.

Üniversite öğrencisinin hayatına son vermeden önce hapishanenin daha sert kuralları olan yetişkin bölümüne gönderilmekle tehdit edildiği ifade edildi.

Yas tutan anne, “Katie sindirilip tartaklandı ve açık bir stres içindeydi. Saçlarını kaybetmişti. Erkek kardeşiyle onu görmeye gittiğimiz son ziyaretimizde bazı şeylerin ters gittiğini anlamıştık. Bitkin görünüyordu ve uyumamıştı çünkü dehşete düşürülmüş ve bastırılmıştı” dedi.

İSKOÇ HAPİSHANE HİZMETLERİ BAŞLATILAN SORUŞTURMAYA DAHİL OLDU

Mahkeme Şubat ayında genç kıza 16 ay hapis cezası vermişti. Allen Glasgow'da alkollü iken 15 yaşındaki bir yayaya çarpmış ve arabasıyla olay mahallini terk etmişti. Erkek çocuğuna çarptığının fakında olmadığını iddia etmesine ve mağdurun ailesinin Allan için hapis cezası istememesine rağmen suçlu bulunarak hapsedilmişti.

İskoç Hapishane Hizmetleri adına konuşan yetkili ise Allan'ın ölümünü araştırma öncesi açıklama yapmaktan kaçındı ancak soruşturmayla “tam işbirliği İçinde olacaklarını” belirtti.

Kaynak: Sputnik News

Haber Ara