Dolar

32,3361

Euro

35,2001

Altın

2.247,23

Bist

8.718,11

IŞİD ile YPG omuz omuza savaşıyor

IŞİD'in Afrin'de olmadığını savunan çevrelere mesaj veren Başbakan Binali Yıldırım 'Orada DEAŞ da var. Rakka'dan yol verdiler' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-22 08:29:37

IŞİD ile YPG omuz omuza savaşıyor

Gazete, Televizyon ve İnternet medyası temsilcileriyle İstanbul Çengelköy'deki Vahdettin Köşkü'nde görüşen Başbakan Binali Yıldırım burada önemli açıklamlarda bulundu.

Yıldırım, Türkiye'nin Afrin Oeprasyonu'nda PYD ile brilikte IŞİD'i de vurduğunu söylemesi üzerine gelen "Afrin'de IŞİD'li yok" eleştirilerine cevap verdi. Başbakan "Orada DEAŞ da var. Rakka'dan yol verdiler" dedi.

İşte Başbakan'ın açıklamları: "Orada DEAŞ da var. Rakka'dan yol verdiler, buraya gelmesine izin verdiler. İstemediğimiz kadar DEAŞ'lı var. Birlikte çarpışıyorlar."

PYD, IŞİD'İ TÜRKİYE'YE KARŞI KULLANMIŞTI

Konuya bugünkü köşesinde yer veren Karar Yazarı Mete Yarar, "BBC kanalı, Rakka operasyonunda, PYD terör örgütü ve ABD'nin DAEŞ militanlarını bölgeden silahları ile çıkardığının görüntülerini yayınlamıştı. Bunların bir kısmının Deyr-i Zor diğer kalanlarının da Türkiye sınırına götürüldüğünü röportajlarla anlatmıştı. Militanlara ailelerine dokunmama şartı olarak Türkiye'ye karşı canlı bomba olma şartı getirilmişti. İlk dalgayı Afrin operasyonu başlamadan bir gün önce Azez'de gördük. PYD bölgesinden gelen üç DAEŞ'li üzerlerindeki bomba yelekleri ile beraber etkisiz hale getirildi" dedi.

PYD'DEN IŞİD AÇIKLAMASI

Öte yandan harekatın başladığı ilk anlardna beri Türkiye'nin IŞİD'i vurmadığına ilişkin propaganda yapmaya çalışan PYD'nin başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri (DSG) yaptığı açıklamada "Afrin'e operasyon'un IŞİD'n yeniden canlanmasına yol açacağını" söyledi. Bu açıklama "Afrin'de hani IŞİD'li yoktu?" sorulaırnın sorulmasına sebep oldu. Konu uzun süre sosyal medyada gündem oldu.

Haber Ara