Dolar

32,3748

Euro

34,8153

Altın

2.402,66

Bist

10.208,65

Iraq Today gazetesi: 3 ülkenin büyük elçisi, ABD’nin hava saldırısından önce Bağdat’tan kaçtı!

Amerika’nın Suriye ve Irak’taki Hizbullah Tugayları (Ketaib Hizbullah) örgütüne yönelik dün düzenlediği hava saldırılarından 24 saat önce Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn Büyükelçileri, Başkent Bağdat’tan kaçtığı öne sürüldü.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-31 09:48:25

Iraq Today gazetesi: 3 ülkenin büyük elçisi, ABD’nin hava saldırısından önce Bağdat’tan kaçtı!

35719

Amerika'nın Suriye ve Irak'taki Hizbullah Tugayları (Ketaib Hizbullah) örgütüne yönelik dün düzenlediği hava saldırılarından 24 saat önce Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn Büyükelçileri, Başkent Bağdat'tan kaçtığı öne sürüldü.

Irak basını saldırılardan önce İsraille normalleşme politikaları hızlandıran bu üç ülkenin büyükelçilerinin ABD tarafından bilgilendirildiğini yazdı.

Haberini diplomatik kaynaklara dayandıran Iraq Today gazetesi, Suudi büyükelçisi Abdulaziz Al-Shammari, BAE büyükelçisi Hassan Ahmed Al-Shehhi ve Bahreyn büyükelçisi Salah Al-Maliki'nin, Amerikan savaş uçaklarının Anbar eyaletindeki Halk Seferberlik Güçleri Karargâhını vurmadan önce Bağdat'tan kaçtıkları bilgisini paylaştı.

Gazete, bu üç ülkenin büyükelçilerinin kaçmadan önce Bağdat'taki uçuşlar hakkında bilgi aldığını öne sürdü.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Irak'ın Kerkük bölgesinde bulunan koalisyon güçlerine ait bir askeri üsse roketli saldırı düzenlemesi ve Amerikalı bir çalışanın hayatını kaybetmesi, 4 ABD askerinin de yaralanmasının ardından yapılmıştı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) hava saldırılarıyla Hizbullah Tugayları (Ketaib Hizbullah) örgütüne ait Irak ve Suriye'deki 5 hedefi vurduğunu duyurmuştu.

İran destekli silahlı grup ise, ABD'nin saldırılarında 25 üyelerinin öldüğünü ve 55 yaralıları bulunduğunu açıklamıştı.

Haşdi Şabi olarak bilinen ve çoğunluğunu İran destekli Şii savaşçıların oluşturduğu Halk Seferberlik Güçleri çatısı altında faaliyet gösteren Hizbullah Tugayları, Lübnan merkezli bir başka Şii milis güç olan Hizbullah örgütünden farklı bir yapı olarak biliniyor.

 

Haber Ara