Dolar

32,4537

Euro

34,8244

Altın

2.446,27

Bist

9.914,05

İran İstihbaratı'ndan Barzani'ye üst düzey ziyaret

IŞİD'in Musul'u ele geçirmesinin ardından sık sık Barzani'ye bağlı peşmerge güçleri ile İran destekli Şii milislerin karşı karşıya geldiği Irak'ta Kürdistan Bölgesel Yönetimi lideri Mesud Barzani, İranlı üst düzey yetkilileri ağırladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-17 13:07:06

İran İstihbaratı'ndan Barzani'ye üst düzey ziyaret

Goran'a yakın medyada yer alan habere göre, Goran lideri Newşirvan Mustafa, İran İstihbarat Bakanı Seyyid Mahmud Alevi ve beraberindeki heyetle Süleymaniye'de biraraya geldi.

ABNA'nın derlediği habere göre; Irak'taki son gelişmelerin ele alındığı görüşmede İranlı heyet, yaşanan olumsuzluklardan duyduğu rahatsızlığı belirtti.

Açıklamada, Goran – KYB arasında varılan anlaşmanın da gündeme geldiği belirtilerek, “İran heyeti bu adıma destek vererek, Kürdistan'daki partiler arasında ortak çalışmaların artması temennisinde bulundu” denildi.

İranlı heyet bugün Başkan Mesud Barzani, Başbakan Neçirvan Barzani, KYB ve Goran yöneticileriyle görüştü.

KYB ve GORAN ANLAŞMAYA VARDI

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Goran dün, Kürdistan Bölgesi'nin yönetilmesi, anayasa, bağımsızlık hakkı, referandum, Bağdat'la ilişkiler, petrol ve ekonomi alanlarında ortak hareket edilmesi konularında anlaşmaya varmıştı.

İran'ın Süleymaniye konsolosu yardımcısı Ali Penahi "İran, Kürtlerden Abadi ile anlaşmalarını ve aralarındaki tüm sorunları çözmelerini istiyor.'' dedi.

Haber Ara