Dolar

32,3398

Euro

35,1213

Altın

2.234,53

Bist

8.730,97

''İran'ın Husilere gönderdiği silahlara ABD el koydu''

İran'ın deniz yoluyla Husilere göndermek istediği silahlara ABD’nin el koyduğu iddia edildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-05 13:34:53

''İran'ın Husilere gönderdiği silahlara ABD el koydu''

ABD yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, İran'ın deniz yoluyla Yemen'de Husilere göndermek istediği “gelişmiş silah parçalarına” el konulduğu bildirildi.

AP'nin haberine göre, bir ABD savaş gemisi, Umman Körfezi'nin kuzeyindeki küçük bir teknede Husilere gittiği düşünülen yüklü miktarda İran menşeli güdümlü füze parçalarını ele geçirdi.

Üst düzey bir Pentagon (ABD Savunma Bakanlığı) yetkilisi ise dün yaptığı açıklamada, Tahran ve Washington arasındaki gerginlik devam ederken, İran'ın gelecekte düşmanca eylemler gerçekleştireceğine dair işaretlerin olduğunu belirtti. Pentagon yetkilisi John Rood, gazetecilere verdiği demeçte, ABD'nin İran'ın muhtemel davranışlarıyla ilgili endişeleri olduğunu ifade etti. Ancak bu endişelerin dayandığı kaynaklar ya da İran'ın söz konusu eylemlerinin ne zaman gerçekleşeceği hakkında herhangi bir bilgi vermedi.

Suudi Arabistan'da petrol tesislerine ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) kıyılarındaki gibi petrol tankerlerine yapılan birden fazla saldırının ardından Körfez'deki gerilim gittikçe artarken, Washington, söz konusu saldırılardan İran'ı sorumlu tutuyor. Tahran ise ABD'nin bu iddialarını reddediyor.

İRAN'DAN ABD İLE MÜZAKERE AÇIKLAMASI

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, dün yaptığı açıklamada, yaptırımlar kaldırıldığı takdirde ülkesinin ABD ile müzakere masasına oturmaya hazır olduğunu yineledi. Ancak Washington ile yapılabilecek herhangi bir toplantının iki değil, çok taraflı bir çerçevede gerçekleşeceğini söyledi.

Ruhani, İran ile P5+1 (Çin, ABD, Fransa, Rusya, İngiltere ve Almanya) ülkeleri arasındaki toplantılar çerçevesinde benzer müzakereler yapılabileceğini belirtti. İran, 2015'teki nükleer anlaşmayı söz konusu ülkelerle imzalamıştı.

Haber Ara