Dolar

32,4673

Euro

34,7192

Altın

2.434,90

Bist

9.915,62

İran: AK Parti mazlumların tokadını yedi

İnfocenter.Media'nın haberine göre; İran'ın başkenti Tahran’da kılınan Cuma namazının bu haftaki hutbe konusu AK Parti ve Türkiye seçimleri oldu.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-13 19:21:10

İran: AK Parti mazlumların tokadını yedi

Tahran Yönetiminin resmi yetkilisi Cuma İmamı Hatemi, seçim sonuçlarının AKP'ye bir tokat olduğunu söyledi.

İran'ın başkenti Tahran'da kılınan Cuma Namazı Hutbesinde konuşan Tahran Cuma İmamı Hatemi, "AKP'nin mazlumların kanının tokadını yediğini" savundu.

IŞİD'in ‘haksız yere' döktüğü "mazlumların' kanlarının AKP'ye bir tokat atarak seçimde ‘kaybettirdiğini' iddia eden İranlı din adamı, ‘bu tokadın sesini Türkiye'deki hakim gücün duymasını umuyorum' şeklinde konuştu.

"Yüzde 86'sı sandığa giden Türk halkına saygı duyuyoruz" diyen Hatemi, "13 yıldır yönetimi elinde tutan partinin hükümetini ve halkın teveccühünü kaybettiğini" öne sürdü.

Suriye'deki Nusayri Rejimle inanç birliği bulunan İran, Türkiye'de yönetimin kimin tarafından idare edileceği ile yakından ilgileniyor.

Cumhuriyet Halk Partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerden sonra oluşan tabloya göre kurulması muhtemel bir koalisyonda İçişleri Bakanlığı'nın mutlaka partisinde olması gerektiği görüşünde.

Haber Ara